Πολιτική

Τελεσίγραφο Κασσελάκη για γάμο ομοφύλων

Τελεσίγραφο Κασσελάκη για γάμο ομοφύλων

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ / MOTION TEAM)

Σκληραίνει τη στάση του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε σκλήρυνση της στάσης του προβαίνει ο Στέφανος Κασσελάκης εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή για το νομοσχέδιο σχετικά με τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Κασσελάκης τόνισε πως θα «υπάρξουν συνέπειες για τους βουλευτές που δεν υπερψηφίσουν ή απέχουν από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια».

Όπως όλα δείχνουν ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε αναβολή των εκλογών των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών που είχαν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο και η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνει μόνο για τους συνέδρους που θα πάρουν μέρος στο Συνέδριο του κόμματος στα τέλη Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, επί της αρχής, στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Καταθέτουμε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, επί της αρχής, γιατί απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα και απέναντι στο μεγάλο ερώτημα της σύμπλευσης της χώρας με την ευρωπαϊκή οικογένεια, το κρυφτούλι δεν είναι ανεκτό. Χρειάστηκε ένα νομοσχέδιο με προοδευτικό πρόσημο για να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης, που κάθε άλλο παρά κεντρώο είναι, εφόσον λέγεται ότι πάνω από το ένα τρίτο των βουλευτών καταδικάζει ή αποφεύγει να στηρίξει το νομοσχέδιο», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Φλαμπουράρης σε Κασσελάκη: Είσαι αυταρχικός

Η στνεδρίαση δεν ήταν χωρίς διαφωνίες.

Ιδιαίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που μετείχε στη συνεδρίαση μέσο zoom, ζήτησε να μάθει ποιοι διαφωνούν με την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η Όλγα Γεροβασίλη, ο Αλέκος Φλαμπουράρης,  ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Διονύσης Τεμπονέρας και πολλοί άλλοι απάντησαν ότι διαφωνούν με την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

«Τότε θα κάνω δημοψήφισμα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, για να του απαντήσει ο Αλέκος Φλαμπουράρης «Είσαι αυταρχικός».

Ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε πως ήρθε ο καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσει στη νέα εποχή. Αυτό, όπως τόνισε, θα γίνει και με τις ηλεκτρονικές εκλογές που ήδη έχει προαναγγείλει, ενώ παράλληλα πρότεινε να αναρτηθούν σύντομα βιογραφικά των υποψηφίων σε ΟΜ και ΝΕ ώστε να γνωρίζουν τα μέλη ποιος/ποια είναι ο κάθε ένας που καλούνται να ψηφίσουν.

Επισημαίνεται ότι πριν από τη λήξη της συνεδρίασης αποχώρησαν ο Αλέκος Φλαμπουράρης και Κατερίνα Νοτοπούλου, όπως και κάποια άλλα στελέχη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments