Ελλάδα

Αυτές είναι οι δύο ελληνικές πόλεις που βρίσκονται στη λίστα με τις πιο επικίνδυνες στην Ευρώπη

Αυτές είναι οι δύο ελληνικές πόλεις που βρίσκονται στη λίστα με τις πιο επικίνδυνες στην Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: ΝΑΥΠΛΙΟ - ΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΣΤΟΥΡΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΡΦΑΝΟΣ. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Δύο ελληνικές πόλεις βρίσκονται σε μια… όχι και τόσο τιμητική λίστα

Δυο… όχι και τόσο τιμητικές διακρίσεις για την Ελλάδα έρχονται από την ιστοσελίδα τουρισμού Way To Stay.

Μπορεί ο τουρισμός να είναι η βαριά «βιομηχανία» της χώρας μας, η οποία και μετρά αμέτρητες διακρίσεις σε αυτόν τον τομέα, ωστόσο αυτή τη φορά θα προτιμούσε να μην βρίσκεται στην εν λόγω λίστα και μάλιστα εις διπλούν.

Πρόκειται για τη λίστα της ιστοσελίδας Way To Stay, η οποία απαρίθμησε τις 20 πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης.

Μέσα σε αυτή τη λίστα, στην μέση περίπου, συναντάμε την Αθήνα, αλλά και την Θεσσαλονίκη, με την πρώτη να βρίσκεται στη μέση και την δεύτερη προς το τέλος της λίστας με τις πιο επικίνδυνες πόλεις.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, οι ταξιδιώτες που σχεδιάζουν να πάνε ταξίδι σε οποιαδήποτε πόλη πρέπει να γνωρίζουν σημαντικά στοιχεία για τις πολιτιστικές συνήθειες, το περιβάλλον και τη φιλοσοφία των ντόπιων, ώστε να μην πέσουν θύματα κάποιας απάτης ή ακόμα και κάποιου εγκλήματος.

Έτσι, ένας σημαντικός τρόπος για να μετρηθεί το επίπεδο ασφάλειας μιας πόλης είναι μέσω του ποσοστού ανθρωποκτονιών, άλλων εγκλημάτων, ακόμη και της τρομοκρατίας.

«Είτε το πιστεύετε είτε όχι, πίσω από τις τέλειες λήψεις για φωτογραφίες, τα μεγαλοπρεπή λιθόστρωτα δρομάκια και τη ρομαντική λάμψη των ιστορικών μνημείων, ορισμένες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν κερδίσει τη φήμη ότι διαθέτουν μια σκοτεινή πλευρά. Ενώ μπορεί να είναι εύκολο να παρασυρθείτε από τη ρομαντική γοητεία της επίσκεψης σε πόλεις όπως το Παρίσι ή η Αθήνα, αξίζει να ερευνήσετε για να μάθετε ποιες πόλεις είναι πιο επικίνδυνες από άλλες» υπογραμμίζεται στην έρευνα του Way To Stay.

Αν και μπορεί να παρατηρήσετε ότι πολλές από αυτές τις επικίνδυνες πόλεις βρίσκονται στη Γαλλία, οι υπόλοιπες είναι διάσπαρτες σε όλη την ήπειρο, και ορισμένες μπορεί να σας εκπλήξουν.

«Πορτοφολάδες, ναρκωτικά και εγκληματικότητα» στην Αθήνα

Το waytostay.com αναφέρει για την πρωτεύουσα της Ελλάδας ότι «όταν εξετάζουμε τις πιο επικίνδυνες πόλεις στην Ευρώπη, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την Αθήνα. Ενώ αυτή η διάσημη πόλη είναι γνωστή για τα απίστευτα ελληνικά μνημεία της, είναι επίσης διαβόητη για την ύπαρξη ορισμένων επικίνδυνων ζωνών, γεγονός που την καθιστά μια μη ασφαλή πόλη για να την επισκεφθείτε».

Όσον αφορά την ασφαλή διαμονή στην Αθήνα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ταξιδιωτικός οδηγός προτείνει στους τουρίστες να μην περπατάνε σε ορισμένες περιοχές τη νύχτα, ιδίως στην Ομόνοια και τα Πατήσια και σε ορισμένα τμήματα του Μοναστηρακίου, της Ερμού, του Ψυρρή και της πλατείας Συντάγματος.

«Ενώ τα σοβαρά εγκλήματα, όπως τα εγκλήματα με όπλα, είναι σπάνια στην Αθήνα, θα πρέπει να είστε σε επαγρύπνηση για μικροεγκλήματα όπως οι «πορτοφολάδες» και οι τσαντάκηδες. Ορισμένες κακές περιοχές που αναφέραμε θεωρούνται επικίνδυνες, καθώς συχνάζουν έμποροι ναρκωτικών, αναρχικές ομάδες και κλέφτες, γι’ αυτό να μένετε πάντα σε ομάδες και να αποφεύγετε αυτές τις περιοχές τη νύχτα» καταλήγει.

«Αφήστε τα τιμαλφή σας στο ξενοδοχείο» λέει για τη Θεσσαλονίκη

«Η Θεσσαλονίκη μπορεί να μην είναι τόσο επικίνδυνη όσο η Αθήνα, αλλά είναι μια πόλη όπου πρέπει να λαμβάνονται προφυλάξεις» αναφέρει η ιστοσελίδα.

«Αν και είναι απίθανο να αντιμετωπίσετε κάποιο βίαιο έγκλημα σε αυτή τη δημοφιλή πόλη, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι πορτοφολάδες και οι μικροκλοπές είναι συνηθισμένες, ιδίως στις αστικές περιοχές και στις πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές» συμπληρώνει η ιστοσελίδα.

«Έχοντας αυτό κατά νου, αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι δεν διατρέχετε κίνδυνο, αφήνετε πάντα τα τιμαλφή σας στο ξενοδοχείο, αν κάνετε περιήγηση στα αξιοθέατα, και ίσως είναι συνετό να έχετε μαζί σας ένα ‘ψεύτικο’ πορτοφόλι ή πορτοφόλι με μερικά μετρητά σε χαλαρή μορφή για κάθε περίπτωση που μπορεί να προκύψει» καταλήγει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments