Διεθνή

Ναβάλνι: Τα δύο πιθανότερα σενάρια για τον θάνατό του

Ναβάλνι: Τα δύο πιθανότερα σενάρια για τον θάνατό του

Πηγή Φωτογραφίας: Abc3340.com

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως η σορός του Ναβάλνι δεν θα παραδοθεί ποτέ στην οικογένεια, γιατί τότε θα αποκαλυφθεί η πραγματική αιτία θανάτου του.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι άφησε την τελευταία πνοή του στις σκληρές φυλακές της σωφρονιστικής αποικίας ΙΚ – 3 στο Χαρπ, γνωστές ως φυλακές «Polar Wolf», κοντά στην Αρκτική, την Παρασκευή (17.2.2024).

Από τις φυλακές διέρρευσε ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε από το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου και η σορός του μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο της περιοχής.

Πολλοί πιστεύουν πως η σορός του Ναβάλνι δεν θα επιστραφεί στην οικογένειά του.

Το πρώτο σενάριο είναι ότι ο Ναβάλνι δολοφονήθηκε στη φυλακή. Με αυτόν τον τρόπο, ο Πούτιν θα είχε ουσιαστικά εξαλείψει τον μεγαλύτερο πολιτικό του αντίπαλο, αλλά αν δεν επιστραφεί η σορός του Ναβάλνι στην οικογένειά του, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν αυτή την κατηγορία.

Το δεύτερο σενάριο είναι το αποτέλεσμα της δηλητηρίασης. Σε συνέντευξή του σε ανεξάρτητα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αναισθησιολόγος που συμμετείχε στην ομάδα των γιατρών που ανέλαβε τον Ναβάλνι μετά τη δηλητηρίασή του δήλωσε ότι ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος (ή “αιφνίδιος θάνατος”, όπως είναι ευρέως γνωστός) που φέρεται να συνέβη στη φυλακή. θα μπορούσε πράγματι να είναι η αιτία του θανάτου του Ναβάλνι.

Στην ουσία δηλαδή ο γιατρός υποστήριξε ότι μπορεί να σώθηκε τότε, αλλά το δηλητήριο συνέχισε να δρα μέσα του για τέσσερα χρόνια.

Ωστόσο, επεσήμανε πως η κλινική εικόνα του Ναβάλνι πριν πεθάνει, ότι δηλαδή αισθάνθηκε άσχημα και στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις του, δεν συνάδουν με την κλινική εικόνα που παρουσιάζουν οι ασθενείς που «φεύγουν» λόγω αιφνίδιου καρδιακού θανάτου.

Αναλυτές υποστηρίζουν πως δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή του θανάτου του και τη συνδέουν με την αντίθεση του Ναβάλνι στον πόλεμο στην Ουκρανία. Επίσης, η Ρωσία βρίσκεται ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές με το Κρεμλίνο να θέλει να σιγήσει οποιαδήποτε αντιπολεμική φωνή. Πρόσφατα άλλωστε αποκλείστηκε από τις κάλπες ο μοναδικός ίσως αντίπαλος του Πούτιν που θα μπορούσε να πάρει ένα καλό ποσοστό. Ο ίδιος μιλούσε ανοιχτά κατά του πολέμου και τον τελευταίο καιρό συγκέντρωνε διψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

Έτσι, δεν υπάρχει πλέον άλλος αντίπαλος. Ούτε υπάρχει κάποια μορφή στη Ρωσία αυτή τη στιγμή που θα μπορούσε να πάρει τη θέση του Ναβάλνι και να κάνει έναν τέτοιον αγώνα κατά του καθεστώτος του Βλαντίμιρ Πούτιν. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει πολύ σκληρά τα πράγματα μέσα στη Ρωσία. Έχουν περάσει νόμοι όπου απαγορεύονται πια οι πολιτικές διαμαρτυρίες και μόλις πριν από λίγες μέρες πέρασε νόμος, ο οποίος λέει ότι όποιος λέει ψέματα ή δυσφημεί το ρωσικό στρατό μπορεί να χάνει τα περιουσιακά του στοιχεία ή και το σπίτι του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments