Αθλητισμός

Ποντένσε: Θύμισε σε όλους αυτό που αληθινά είναι

Ποντένσε: Θύμισε σε όλους αυτό που αληθινά είναι

Πηγή Φωτογραφίας: [367370] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Ας δούμε την περίπτωση του Ντανιέλ Ποντένσε. Δεν είναι η μόνη αλλά προφανώς αυτή που κάνει περισσότερο …θόρυβο

Ας δούμε την περίπτωση του Ντανιέλ Ποντένσε. Δεν είναι η μόνη αλλά προφανώς αυτή που κάνει περισσότερο …θόρυβο. Τι ήταν ο Ποντένσε έως την έλευση στο Λιμάνι του Μεντιλίμπαρ; Ενας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, με θαυμαστό πρώτο πέρασμα από τον Ολυμπιακό, που όμως με τον Καρβαλιάλ σε ρόλο προπονητή είχε φτάσει να εκκινεί κατά βάση από θέση αναπληρωματικού.

Ναι, ο «πολύς» Ποντένσε έμοιαζε με διαμάντι στον πάγκο- ενώ όταν ο ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν, οι τάσεις ατομισμού δεν κρύβονταν.

Τι έγινε μέσα σε λίγες ημέρες ο Πορτογάλος εξτρέμ; Απλά, θύμισε σε όλους αυτό που αληθινά είναι: ένας παίκτης μεγάλης αξίας, με ταλέντο να σταθεί στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, με θητεία εξαιρετική στην Πρέμιερ Λιγκ και εν τέλει, άσος κομβικός σε κάθε ομάδα. Το είδαμε στην Τούμπα. Σουτ-φωτοβολίδα και γκολ που έβαλε ξανά στο σκορ μπροστά τον Ολυμπιακό.

Αργότερα, μαέστρος στο πώς ξεδιπλώνονται σωστά οι κόντρα- επιθέσεις. Και κυρίως, ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής ήταν η επιτομή του «παίζω για την ομάδα» παίκτη. Αυτό, δηλαδή, που αναζητεί από κάθε στέλεχος ο Ολυμπιακός. Όταν το «εγώ» μπαίνει κάτω από το «εμείς», όλα διαφέρουν προς το καλύτερο.

Κι αν ο Ποντένσε , με τον τρόπο που πλέον κινείται, αποδεικνύει πόσο επηρεάζει τα αποδυτήρια και την ομάδα ο Μεντιλίμπαρ, ας το πιστέψουν όλοι πως δεν είναι αυτός ο παίκτης ο μοναδικός.

Κερδίζει και άλλους με την παρουσία του ο Ισπανός κόουτς. Η τριπλέτα των χαφ, οι μέσοι που εμφανίστηκαν στο χορτάρι της Τούμπας, φανερώνουν αρκετά, μολονότι δεν είχαν αγωνιστεί ξανά μαζί. Και τι μ’ αυτό; Οι Εσε – Τσικίνιο και Ορτα ήταν το …αντίδοτο στη γρήγορη μετάβαση παιχνιδιού που επιλέγει ο ΠΑΟΚ και στις αντεπιθέσεις , έχοντας ως όπλο την ταχύτητα των εξτρέμ του.

Γιατί αυτή η τριπλέτα με την καλή κυκλοφορία της μπάλας, ήλεγξε το ματς, έδωσε την ευκαιρία στον Φορτούνη μπροστά να κάνει τα …δικά και αναμφίβολα έμοιαζε με τα τείχη που υψώθηκαν στη μεσαία γραμμή και πριν από την οπισθοφυλακή.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο εντυπωσιακό 4-1 του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Κάποιους μήνες νωρίτερα, όλα ήταν ευνοϊκά για τον Δικέφαλο στο Νέο Φάληρο. Οι όροι, πλέον, αντιστράφηκαν.

Οι Ερυθρόλευκοι μείωσαν τη διαφορά από την κορυφή, δεν το φωνάζουν, αλλά έχοντας ηθικό και ψυχολογία στα ύψη, συν φυσικά τους «νέους» που φέρνει και ενεργοποιεί συνεχώς ο Μεντιλίμπαρ, πείθουν πως μπορούν τη μεγάλη επάνοδο. Ηδη, ακόμη και οι άλλοι ισχυροί, βάζουν για τα καλά τον Ολυμπιακό στο γκρουπ των διεκδικητών του τίτλου!

Πηγή: in.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments