Διεθνή

Γιούλια Ναβάλναγια: Η νέα εχθρός του Πούτιν

Γιούλια Ναβάλναγια: Η νέα εχθρός του Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: Cnn.com

Στα βήματα του συζύγου της φέρεται να κινείται η Ναβάλναγια.

Τρεις ημέρες αφότου ανακοινώθηκε πως ο Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε, η Γιούλια Ναβάλναγια δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα αναλάβει την αποστολή του συζύγου της να ανατρέψει το καθεστώς του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Σκοτώνοντας τον Αλεξέι, ο Πούτιν σκότωσε το μισό μου εαυτό, τη μισή μου καρδιά και τη μισή μου ψυχή. Αλλά έχω ακόμα το άλλο μισό και αυτό μου λέει ότι δεν έχω δικαίωμα να παραιτηθώ», ανακοίνωσε σε βίντεο στο YouTube.

Οι ομοιότητες με την Τσικχανούσκαγια

Η Ναβάλναγια φαίνεται να ακολουθεί τα χνάρια της Λευκορωσίδας Σβιατλάνα Τσικχανούσκαγια, η οποία, μετά τη φυλάκιση του συζύγου της, ανέλαβε τον ρόλο της αντιπολίτευσης κατά του δικτάτορα της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Την ίδια ημέρα που κυκλοφόρησε η είδηση του θανάτου του Ναβάλνι, η κάμερα έπιασε τη χήρα του να συνομιλεί με την Τσικχανούσκαγια στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, τροφοδοτώντας εικασίες σχετικά με τα δικά της σχέδια.

Η ήσυχη οικονομολόγος

Οικονομολόγος στο παρελθόν, γνώρισε τον Αλεξέι σε διακοπές στην Τουρκία το 1998. Το ζευγάρι απέκτησε το πρώτο του παιδί, την κόρη του Ντάσα, αρκετά χρόνια αργότερα, μετά την οποία η Ναβάλναγια έγινε μια απλή νοικοκυρά.

Στο παρασκήνιο, ωστόσο, όσοι γνώριζαν καλά το ζευγάρι είπαν ότι η Nαβάλναγια όχι μόνο συμμεριζόταν τις απόψεις του συζύγου της, αλλά και βοήθησε στη διαμόρφωσή τους.

Καμία χαλάρωση, καμία αδυναμία

«Το κύριο συναίσθημα που είχα ήταν ότι δεν πρέπει να χαλαρώσω, να δείξω αδυναμία», δήλωσε αργότερα στον Ρώσο δημοσιογράφο Γιούρι Ντουντ σε μια συνέντευξη στο YouTube από τη Γερμανία. «Αν καταρρεύσω εγώ, θα καταρρεύσουν όλοι».

Είναι ήδη στο στόχαστρο

Πιθανόν, διαβλέποντας τις δυνατότητες της, τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν εδώ και καιρό να την υπονομεύσουν.

Μεταξύ των ιστοριών που έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με τη Ναβάλναγια είναι αναφορές για εξωσυζυγικές σχέσεις, ότι ο δικός της πατέρας ήταν πράκτορας της KGB και ότι δήθεν είχε γερμανική υπηκοότητα (όλες αυτές έχουν διαψευστεί).

Πηγή:politico, liberal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments