Πολιτική

Κασσελάκης από το LSE: Θα νικήσω τον Μητσοτάκη – Δεν παραιτούμαι, ούτε με ήττα 20 μονάδων στις ευρωεκλογές

Κασσελάκης από το LSE: Θα νικήσω τον Μητσοτάκη – Δεν παραιτούμαι, ούτε με ήττα 20 μονάδων στις ευρωεκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ LONDON SCHOOLS OF ECONOMICS (SOCIAL MEDIA / LONDON SCHOOLS OF ECONOMICS / EUROKINISSI)

Τα μηνύματα του Στέφανου Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα

Την πρόθεσή του να μην παραιτηθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αν στις ευρωεκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάσει με 20 μονάδες διαφορά, έκαν ανε γνωστή από το Λονδίνο και την εκδήλωση «Η σύγχρονη Αριστερά για μια προοδευτική διακυβέρνηση» του London School of Economics (LSE) ο Στέφανος Κασσελάκης«Θα κερδίσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές: «Ξυπνήσαμε στις 21 Μαΐου σε αυτό το σοκαριστικό (αποτέλεσμα) ότι ξαφνικά από εκεί που θεωρούσαμε πως είχαμε πολλές πιθανότητες να γίνουμε κυβέρνηση, αντ΄ αυτού χάνουμε με 20 μονάδες. 20 μονάδες σημαίνει πως η χώρα δεν σε αναγνωρίζει ως κυβερνών κόμμα. Γιατί ο Αλέξης υπήρξε πολύ δημοφιλής, δεν υπάρχουν σκάνδαλα συνδεδεμένα με το όνομά του, είναι ένας πραγματικά υπέροχος άνθρωπος, με αξιόλογες ηγετικές ικανότητες συνολικά. Και έτσι το ερώτημα είναι γιατί ο κόσμος δεν εμπιστεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ;».

Στέφανος Κασσελάκης: «Θα νικήσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Στην κατάμεστη με φοιτητές, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες, αίθουσα «Σεϊχης Ζαγέντ» του LSE o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αρχικά δέχθηκε ερωτήσεις από το διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Κέβιν Φέδερστοουν και αργότερα από το κοινό.

Ο κ. Κασσελάκης μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να έχει ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις για να καταφέρει να φέρει πίσω τους 600.000 ψηφοφόρους που δεν κατέβηκαν να ψηφίσουν στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Σε άλλο σημείο μίλησε για το πώς μπήκε στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πώς έγινε πρόεδρος του κόμματος. «Ήταν σοκ το αποτέλεσμα στις εκλογές του Μαΐου. 20 μονάδες διαφορά σημαίνουν ότι η χώρα δεν σε αναγνωρίζει ως κόμμα εξουσίας. Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει δημοφιλής, είναι υπέροχος άνθρωπος, δεν έχει κανένα σκάνδαλο στα όνομά του. Το ερώτημα είναι γιατί οι άνθρωποι δεν εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ;».

«Ένα μήνα πριν τις δεύτερες εκλογές ταξίδευα με τον Αλέξη Τσίπρα και μου είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ανανέωση χτες και δύο είναι οι επιλογές: Είτε καινούργια ηγεσία ή μεγάλες αλλαγές σε όλα. Του είπα ας μείνουμε στο δεύτερο, ας αλλάξουμε τα πάντα. Κανείς δεν τον πίεσε να παραιτηθεί μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Οι περισσότεροι θέλαμε να παραμείνει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Επέλεξε όμως να κάνει πίσω με ένα πολύ έντιμο τρόπο».

Είπε επίσης πως η διαφορά των 20 μονάδων μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και της ΝΔ στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου έδειχνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν ήταν πλέον κόμμα εξουσίας και συνεπώς χρειάζονταν ριζικές αλλαγές. Σε ερώτηση όμως αν θα παραιτηθεί από πρόεδρος του κόμματος του ακόμη και αν η διαφορά στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του πρώτου κόμματος είναι πάνω από 20 μονάδες απάντησε όχι.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε σίγουρος πως από τις κάλπες των Ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει δεύτερο κόμμα: «Νομίζω ότι μπορούμε εύκολα να βγούμε δεύτεροι, νομίζω ότι μπορούμε να εκπλήξουμε τη χώρα».

Μάλιστα σχολίασε πως «πρέπει να εκτελέσω το σχέδιό μου. Δεν εκλέχθηκα για να είμαι πρώτος στις δημοσκοπήσεις ένα μήνα μετά την εκλογή μου στην προεδρία (του κόμματος)» και δήλωσε εμφατικά πως θα καταφέρει να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας: «Θα νικήσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Θα νικήσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί δημιουργήσαμε μία νέα εναλλακτική, είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments