Πολιτική

Σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη δημόσια περιουσία στις παραθαλάσσιες περιοχές

Σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη δημόσια περιουσία στις παραθαλάσσιες περιοχές

Πηγή Φωτογραφίας: Δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις", Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται διάταξη με το νέο ποινολόγιο για τυχόν καθυστερήσεις στη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS.

Σήμερα εισάγεται προς επεξεργασία στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τίτλο: «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις».

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται διάταξη με το νέο ποινολόγιο για τυχόν καθυστερήσεις στη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS.

Το νομοσχέδιο για παραθαλάσσιες περιοχές

Έχει κατατεθεί ήδη στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με διαφάνεια, την προστασία του περιβάλλοντος, την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, τον σεβασμό και την ασφάλεια των λουόμενων, την ένταση των ελέγχων και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων στους παραβάτες.

Το νομοσχέδιο εισάγεται έγκαιρα στη Βουλή προκειμένου οι νέες μισθώσεις που θα συναφθούν για τη φετινή περίοδο να διέπονται από τους νέους κανόνες αναφορικά, μεταξύ άλλων, με τις ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ των παραχωρήσεων, το μέγιστο εμβαδόν της παραλίας που επιτρέπεται να παραχωρείται προς εκμετάλλευση και τη διασφάλιση απάτητων παραλιών όπου αυτό επιβάλλεται.

Η διάταξη για τις ποινές για τα POS

Τα νέα αυστηρά πρόστιμα έρχονται σε συνέχεια σειράς κινήσεων που προηγήθηκαν, από το Σεπτέμβριο του 2023, για την προετοιμασία των επιχειρήσεων (παρόχων και επαγγελματιών), που εμπλέκονται στο εγχείρημα. Στο διάστημα αυτό και στην περίοδο που μεσολαβεί μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, οι επιχειρήσεις έχουν το περιθώριο να προσαρμόσουν τα συστήματά τους στις νέες απαιτήσεις με τελικό στόχο να ενισχυθεί η προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments