Πολιτική

Στο Σύνταγμα τα τρακτέρ της οργής – Αμετακίνητη η κυβέρνηση

Στο Σύνταγμα τα τρακτέρ της οργής – Αμετακίνητη η κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: [367412] ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σε περισσότερα από 200 οχήματα υπολογίζονται ως αυτή τη στιγμή.

Στην πλατεία Συντάγματος συρρέουν αγρότες με τα τρακτέρ τους, τη στιγμή που η κυβέρνηση διαμηνύει πως δεν είναι διατεθειμένη να ικανοποιήσει πρόσθετες αγροτικές διεκδικήσεις.

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα κατέφθασαν οι πρώτοι αγρότες με τα τρακτέρ τους για το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο, το οποίο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 18:30, στο Σύνταγμα. Τα τρακτέρ που θα συγκεντρωθούν φαίνεται πως θα ξεπεράσουν τα 200, αριθμός μεγαλύτερος από αυτόν που αρχικά αναμενόταν. 

Πρώτοι έφθασαν στο κέντρο οι αγρότες της Εύβοιας, οι οποίοι συναντήθηκαν με μια ομάδα αγροτών από την Κρήτη που έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, έτοιμοι για την κινητοποίηση με πανό και συνθήματα. Οι αγρότες του Ηρακλείου και των Χανίων συναντήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε2, δίνοντας ραντεβού για το μεγάλο συλλαλητήριο σήμερα στο Σύνταγμα.

Λίγο μετά τις 12:00 τα διόδια των Αφιδνών πέρασε το κονβόι των τρακτέρ που αναχώρησε από το Κάστρο Βοιωτίας και το οποίο ενώθηκε με τα τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα από τη Θήβα, το Σχηματάρι και από άλλες περιοχές, όπως και με τα 60 πούλμαν που ξεκίνησαν από Αλεξανδρούπολη.

Η αρχή του εν λόγω κομβόι βρίσκεται πλέον στον κόμβο της Αττικής Οδού στη Μεταμόρφωση και κινείται στην αριστερή λωρίδα.

Οι αγρότες που έρχονται με λεωφορείο θα συναντηθούν στο ΟΑΚΑ και μετά με τα μέσα θα πάνε στο Σύνταγμα.

Στα Μέγαρα ήταν το σημείο συνάντησης για τους αγρότες από τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Οι αγρότες με τα τρακτέρ τους αναμένεται να διανυκτερεύσουν απόψε στην Πανεπιστημίου.

Γεμάτα ξεκίνησαν τα πούλμαν νωρίς το πρωί, από το Δερβένι Θεσσαλονίκης, με αγρότες που έρχονται στην Αθήνα από το Δερβένι, τα Μάλγαρα και την Επανομή, για να ενώσουν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

Να σημειωθεί πως ακόμα και από την Ημαθία και τον Έβρο, αγρότες φόρτωσαν τα τρακτέρ σε φορτηγά και νταλίκες, έτσι ώστε να έχουν συμβολική παρουσία στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Αγρότες από την Κρήτη έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, έτοιμοι για την απογευματινή κινητοποίηση με πανό και συνθήματα. Οι αγρότες του Ηρακλείου και των Χανίων συναντήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε2, δίνοντας ραντεβού για το μεγάλο συλλαλητήριο σήμερα στο Σύνταγμα.

Οι αγρότες στο σύνολό τους μιλούν για ένα κομβικό συλλαλητήριο καθώς, όπως λένε, τα προβλήματα ξεχειλίζουν.

Αμετάβλητη η στάση της κυβέρνησης

Από την πλευρά της κυβέρνησης, διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Παύλου Μαρινάκη αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια προς το παρόν. «Εδώ είμαστε να ακούσουμε τα αιτήματά τους, εφόσον υπάρξει αίτημα συνάντησης αγροτών με κάποιον υπουργό, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους στην Αθήνα», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης, προσθέτοντας όμως ότι «έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια και δεν θέλουμε να δημιουργούμε προσδοκίες».

Μήνυμα στους αγρότες έστειλε και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη σε ιδιωτικό σταθμό. Αναλυτικότερα, έκανε λόγο για δικαίωμα στις διαδηλώσεις, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να έχουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με την Αστυνομία. Χαρακτήρισε «δίκαια» πολλά από τα αιτήματά τους. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια.

«Το αποθεματικό το οποίο έχουμε στον προϋπολογισμό δεν είναι ατελείωτο και πρέπει όταν είμαστε στο ξεκίνημα του χρόνου να το χειριζόμαστε με φειδώ, γιατί δεν ξέρουμε τι θα μας βρει», επανέλαβε ο υπουργός κ. Μάκης Βορίδης, παραχωρώντας συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση. Ο υπουργός είπε πάντως ότι οι αγροτικές παροχές θα μπορούσαν να τεθούν και πάλι στο τραπέζι τον Ιούνιο, ανάλογα με την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments