Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Δεύτερος γύρος συγκρούσεων

ΣΥΡΙΖΑ: Δεύτερος γύρος συγκρούσεων

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/EUROKINISSI)

Σε τεντωμένο σχοινί οι εσωκομματικές ισορροπίες στην Κουμουνδούρου.

Προς νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας οδεύει σήμερα το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά από τη χθεσινή μαραθώνια και λίαν επικριτική για τον Στέφανο Κασσελάκη συνεδρίαση του οργάνου, έναντι του οποίου πάντως έκανε και ο ίδιος επίσης σκληρή κριτική μέσω επιστολής, η οποία μάλιστα διέρρευσε στη δημοσιότητα.

Ο Παύλος Πολάκης φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια της εξάωρης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας ότι “βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη θέση γιατί τον στήριξα”, αντανακλώντας το βαρύ κλίμα εναντίον του Στέφανου Κατσελάκη. Και αυτό γιατί ούτε η Θεοδώρα Τζάκρη δεν πήρε μέρος στη συνεδρίαση. Ένας άλλος “στρατηγός” της εκλογικής νίκης του κόμματος, ο Νίκος Παπάς, άσκησε κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο Γιώργος Τσίπρας. Ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας είπε ότι από τότε που εξελέγη ο Στέφανος Κασσελάκης δεν υπάρχει πολιτική λειτουργία.

Στην πλατεία Κουμουνδούρου, μπαίνουν τώρα σε αχαρτογράφητα εδάφη, τα οποία χαρακτηρίζονται από πρωτοφανείς εξελίξεις που γίνονται από την Πολιτική Γραμματεία. Το έργο του προέδρου δεν ολοκληρώθηκε, καθώς τα μέλη ζήτησαν την παρουσία του και ενημέρωσαν το πρόγραμμά του για το απόγευμα. Το σώμα απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος δεν παρέστη στη συνεδρίαση από το Λονδίνο, τονίζοντας: «Σταματήστε να κυνηγάτε χίμαιρες, να τροφοδοτείτε σενάρια συνωμοσιολογίας πως δήθεν θα φτιάξω Ι.Χ. κόμμα, γιατί απογοητεύουμε τον κόσμο μας. Ι.Χ. κόμμα που ακούει τα μέλη του, δεν υπάρχει. Ι.Χ. είναι το κόμμα που θέλει τα μέλη του χειροκροτητές στην ήττα». Η απάντηση του οργάνου ήταν στοχευμένη και ανέφερε: «Η Π.Γ. καλεί τα μέλη του κόμματος από την κορυφή μέχρι τη βάση να δώσουν ενωμένα τους αγώνες που έρχονται. Στο συνέδριο του κόμματος. Σε αυτό τον αγώνα οι χίμαιρες και τα σενάρια συνωμοσιολογίας δεν πρέπει και ούτε αφορούν κανένα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την Τετάρτη, αν και πολλά, ιδίως για το κλίμα που θα επικρατήσει στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ από την Πέμπτη έως την Κυριακή, θα κριθούν στην αυριανή συνεδρίαση της ΠΓ.

Ωστόσο, αν και η σημερινή συνεδρίαση ορίστηκε για αργά το απόγευμα προκειμένου να έχει γυρίσει στην Αθήνα ο Στέφανος Κασσελάκης, ο διευθυντής του Πολιτικού του Γραφείου, Μανώλης Καπνισάκης, δεν μπορούσε να διαβεβαιώσει για μια τέτοια εξέλιξη. Δεσμεύτηκε, ωστόσο, ότι θα μεταφέρει το αίτημα των μελών της ΠΓ να παραστεί ο πρόεδρος στη συνεδρίαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments