Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Προετοιμασία στο… κόκκινο για το σημερινό ματς του Κυπέλλου!

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Προετοιμασία στο… κόκκινο για το σημερινό ματς του Κυπέλλου!

Πηγή Φωτογραφίας: [367266] ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2023-2024 / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ. (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Λάμπρος Μπαλάφας γράφει για τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, που κατεβαίνουν στον σημερινό (21/2) 2ο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Bettson (19:00, Cosmote Sport 3 και LIVE από το SPORT24) ξέροντας ότι το αποτέλεσμα θα κρίνει εν πολλοίς την πορεία της υπόλοιπης χρονιάς.

Κατά μία περίεργη σύμπτωση, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ κατεβαίνουν στον σημερινό (21/2) ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Bettson (19:00, Cosmote Sport 3 και LIVE από το SPORT24) από την -σχεδόν- ίδια αφετηρία, αυτήν της αμφισβήτησης! Ελάχιστοι θα περίμεναν μια τέτοια αλλαγή των δεδομένων πριν λίγο καιρό, αλλά οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές και… αμείλικτες.

Έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του ο ΠΑΟΚ

Μέχρι και πριν 10 μέρες, ο ΠΑΟΚ απολάμβανε την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου. Όλες οι συζητήσεις είχαν επίκεντρο την ποιότητα της ομάδας του Λουτσέσκου, το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο που έπαιζε, την άψογη διαχείριση των παικτών, τις ευκαιρίες σε νέα παιδιά αλλά και την ανάδειξη αυτών.

Ακολούθησε και η ανανέωση της συνεργασίας με τον Ρουμάνο τεχνικό, του καθοδηγητή των παραπάνω επιτευγμάτων, οι οπαδοί του δικεφάλου του βορρά, από τον ενθουσιασμό δεν μπορούσαν να συμβιβαστούν με τίποτα λιγότερο, από το νταμπλ στην Ελλάδα και μια μακριά πορεία στο Conference League.

Και ακολούθησε το… κραχ, η ισοπαλία με την ΑΕΚ με την… παρτίδα να σώζεται στο φινάλε και οι δύο εντός έδρας ήττες από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ειδικά η τελευταία ήταν και συντριβή. Δεν θέλει και πολύ να σε πάρει από κάτω, ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει στη Λεωφόρο με την πλάτη στον τοίχο. Ούτε η απλή νίκη με ένα γκολ διαφορά του αρκεί, μόνο τα… εισιτήρια για τον τελικό της 18ης Μαΐου θα επαναφέρουν το… καράβι στην πορεία που έχει χαράξει εδώ και μήνες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK FC (@paok_fc)

Κόστισε ακριβά στον Παναθηναϊκό η Λαμία

Στον Παναθηναϊκό η αναστάτωση δεν είχε διάρκεια, ήρθε… μπαμ και κάτω. Ήταν όντως τεράστια η ευκαιρία να πατήσει κορυφή η ομάδα και την… κλώτσησε στην εντός έδρας ισοπαλία το Σάββατο κόντρα στη Λαμία. Ένα κακό αποτέλεσμα μπορεί να έρθει, εν προκειμένω όμως ο κόσμος “χαλάστηκε” από τον τρόπο.

Η ομάδα του Βόκολου έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το πρώτο μέρος και κατάφερε με αυτά τα δεδομένα, αρχικά να προηγηθεί και στη συνέχεια παρά την ανατροπή να ισοφαρίσει. Καλώς ή κακώς θεωρήθηκε ως… αυτοκτονία. Κι εδώ η φωνή της λογικής μπορεί να αναρωτηθεί: “Με ένα, έστω πολύ μεγάλο λάθος, ξεχνιούνται όσα σπουδαία είχαν προηγηθεί”;

Το ερώτημα υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν ρητορικό, αλλά στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, η πίεση για το πρωτάθλημα φαίνεται πως είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά!

Προετοιμασία στο… κόκκινο

Φθάσαμε λοιπόν στο σημείο το σημερινό ματς του Κυπέλλου, να κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη συνέχεια της χρονιάς συνολικά! Και το δείχνει και η αντιμετώπιση των ομάδων. Η τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού έγινε παρουσία του ισχυρού άνδρα της ομάδας, Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος βρέθηκε δίπλα στον Φατίχ Τερίμ και τους παίκτες για να τους εμψυχώσει! Προφανώς και η διοίκηση αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της στιγμής και δηλώνει παρουσία σε όλη τη διαδικασία, παίζει μπάλα κι αυτή…

Στον ΠΑΟΚ, ο βοηθός του Ραζβάν Λουτσέσκου, Παντελής Κωνσταντινίδης, σε δηλώσεις για το ματς στην Cosmote TV, παρότρυνε τους παίκτες να γυρίσουν τον διακόπτη, ενώ προσπάθησε να υποβαθμίσει τα άσχημα αποτελέσματα, κάνοντας λόγο για λεπτομέρειες που έλειψαν από την ομάδα και όχι για κακή εικόνα στο σύνολο. Προφανώς αυτά δεν είναι λόγια μόνο του “σβούρα”, αλλά η ιδέα που προσπαθεί όλος ο ΠΑΟΚ να περάσει στους παίκτες.

Αναμονή για τους τιμωρημένους

Και μην ξεχνάμε και την αγωνία των δύο ημιφιναλίστ του Κυπέλλου, για την έκβαση της υπόθεσης της τιμωρίας των Μπακασέτα και Τάισον. Μέχρι το μεσημέρι θα αποφανθεί η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, με τον Βραζιλιάνο να έχει ταξιδέψει κανονικά με την αποστολή του ΠΑΟΚ, ενώ και ο Τερίμ δεν ανακοίνωσε αποστολή, έχοντας στην αναμονή τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας.

Απλά τα πράγματα, 90 ή 120 λεπτά ή και τα πέναλτι ακόμη, θα καθορίσουν πολλά για τη συνέχεια σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, το παραδέχονται οι ίδιες οι ομάδες από τον τρόπο που το περιμένουν.

Αν οι “πράσινοι” εκμεταλλευτούν το προβάδισμα που ήδη έχουν και πάνε αυτοί στο… ραντεβού του τελικού με τον νικητή του Άρης – Παναιτωλικός, θα επιστρέψει και η πίστη στο πλάνο και τα πρόσωπα. Σε διαφορετική περίπτωση η τωρινή πίεση, θα μεγαλώσει αφάνταστα, η διαχείριση θα γίνει πολύ δύσκολη ακόμη και για τον πολύπειρο Τερίμ.

Αν είναι ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του αυτοί που θα πανηγυρίσουν το βράδυ, τότε θα ανακτήσουν την αυτοπεποίθηση που τούτη την ώρα έχει κλονιστεί. Θα επιστρέψει η αίσθηση ανωτερότητας! Και το… όλα θα είναι απολύτως ρεαλιστικό, ο ΠΑΟΚ θα παραμείνει μέσα και στους τρεις στόχους. Τόσο απλό και τόσο σύνθετο…

Πηγή: sport24.gr//ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments