Πολιτική

Άδωνις: Βγήκε η προκήρυξη με 2.145 θέσεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ

Άδωνις: Βγήκε η προκήρυξη με 2.145 θέσεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Την πληροφορία ότι εκδόθηκε η προκήρυξη με 2.145 θέσεις μόνιμου προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, έδωσε, σε σημερινή συνέντευξή του στον Real FM, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μεγάλο ενδιαφέρον από νοσοκομεία για τα απογευματινά χειρουργεία

Την πληροφορία ότι εκδόθηκε η προκήρυξη με 2.145 θέσεις μόνιμου προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, έδωσε, σε σημερινή συνέντευξή του στον Real FM, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως «εγκρίθηκαν 2145 θέσεις μονίμου προσωπικού στο ΕΣΥ. Μόλις βγάλαμε τη σχετική προκήρυξη».

«Προηγουμένως», συνέχισε ο Άδωνις, «επικοινωνήσαμε με τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Στις συζητήσεις και τους διαλόγους που είχαμε, εγκρίναμε όλα τα υψηλής προτεραιότητας αιτήματα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη προκήρυξη για θέσεις μονίμου προσωπικού στην ιστορία του ΕΣΥ και όσοι ενδιαφερόμενοι ανταποκριθούν θα τοποθετηθούν στις νοσοκομειακές μονάδες εντός τριών μηνών».

Στη συνέχεια, ερωτηθείς σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία και  με το γιατί να πληρώνει επιπλέον κάποιος που καταβάλλει τα ασφάλιστρά του, ο υπουργός Υγείας απάντησε πως «αυτό σημαίνει πως όποιος δεν πληρώνει δεν δικαιούται να νοσηλευθεί. Προσωπικά, είχα τονίσει και στην τρόικα πως δεν συνδέω τους ανασφάλιστους με την παροχή υπηρεσιών υγείας. Έχουμε προσυμφωνήσει ως κοινωνία ότι από αυτά που πληρώνουμε για την ασφάλιση θα καλύπτει και τα έξοδα όσων δεν είναι ασφαλισμένοι.

Με τα απογευματινά χειρουργεία, αντί να δώσουμε φακελάκι, δίνουμε νόμιμη αμοιβή. Και η αμοιβή αυτή φορολογείται. Και δεν είναι το ίδιο με το φακελάκι, γιατί όταν πηγαίνεις με το φακελάκι, τρως τη σειρά του πίσω. Με τα απογευματινά ιατρεία ο ασθενής δεν παίρνει τη θέση του πίσω.  Δωρεάν υγεία δεν υπάρχει, υπό αυτή την έννοια».

«Συμπληρώνω, δε», εξακολούθησε ο υπουργός Υγεία, «πως γίνεται

χαμός με τις κλινικές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα απογευματινά χειρουργεία. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τα νοσοκομεία, προκειμένου να λειτουργήσουν απογευματινά χειρουργεία».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις ελλείψεις που παρατηρούνται και καταγράφονται στα φάρμακα, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως «τα φάρμακα είναι πράγματι σε έλλειψη, αλλά και σε απαγόρευση εξαγωγών. Ελλείψεις στα φάρμακα υπάρχουν και είναι γνωστές εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, από την εποχή της πανδημίας. Αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για τη δημιουργία φαρμάκων σε ευρωπαϊκό έδαφος. Σήμερα, εισάγονται πρώτες ύλες από την Ινδία, το Πακιστάν και την Μαλαισία. Για παράδειγμα, υπάρχει έλλειψη του Amoxil σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κατά συνέπεια, δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο, για μια καινούργια εξέλιξη. Όλα τα φάρμακα που αναφέρονται στο σημερινό φύλλο των Νέων, είναι σε απαγόρευση εξαγωγών», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments