Πολιτική

Στο σημείο μηδέν οι σχέσεις Κασσελάκη & Τσίπρα – Το συνέδριο στον αέρα

Στο σημείο μηδέν οι σχέσεις Κασσελάκη & Τσίπρα – Το συνέδριο στον αέρα

Πηγή Φωτογραφίας: [363769] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στον αέρα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Έξαλλος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης με την ανακοίνωση – παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία έλαβε χώρα μόλις δύο ώρες πριν από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο πρώην πρόεδρος του ελέγχεται για αντιθεσμική συμπεριφορά από την πλευρά του Κασσελάκη, ο οποίος γράφει από την αρχή την ομιλία του.

Ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να σηκώσει το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας όπως λένε συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι η ώρα να μιλήσει η οργανωμένη βάση και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα το κόμμα επιστρέφει στους πραγματικούς και νόμιμους ιδιοκτήτες του», είπε προσερχόμενος ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Υπενθυμίζεται ότι σε μία κίνηση που παραπέμπει σε καθαίρεση Κασσελάκη μέσω νέων εκλογών για πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας με εκτενή δήλωση του για τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από την Πολιτική Γραμματεία, αλλά οφείλει να προσφύγει σε εκείνους που τον εξέλεξαν, δηλαδή στα μέλη του κόμματος. Να προχωρήσει σε μία νέα εκλογή από τη βάση, σε μία διαδικασία όπου όποιος θέλει μπορεί να είναι υποψήφιος. Παράλληλα, ζητά να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στον Στέφανο Κασσελάκη, ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει πως «ο νικητής φέρεται να ζητά λευκή επιταγή τριετίας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές. Προεξοφλώντας έτσι την εκλογική αποτυχία και αδιαφορώντας και αυτός για τις συνέπειές της. Ενώ άλλοι διαφωνούν στο παρασκήνιο, αλλά σιωπηλά περιμένουν να έρθει η εκλογική αποτυχία, ώστε να του τη χρεώσουν».

«Ο πρόεδρος έθεσε προχθές καθαρά θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Και πιστεύω ορθώς το έπραξε», σημειώνει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης «εκλέχτηκε χωρίς να προλάβει να διατυπώσει αναλυτικά τις θέσεις και το σχέδιό του. Για να οδηγήσει το κόμμα στην επερχόμενη εκλογική μάχη πρέπει να είναι σαφές ότι διαθέτει, αυτήν την κρίσιμη στιγμή, την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας.

Μόνο που την ψήφο εμπιστοσύνης, οφείλει να τη ζητήσει από αυτούς που τον εξέλεξαν πρόεδρο και όχι από την Πολιτική Γραμματεία. Αντί να σερνόμαστε σε μια παρατεταμένη κρίση που οδηγεί με ακρίβεια σε νέα εκλογική συρρίκνωση, η μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου τον λόγο σε αυτούς που κρατήσανε και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και τη παράταξή μας: Στα μέλη μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments