Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της ρήξης Τσίπρα – Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της ρήξης Τσίπρα – Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [363769] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Πώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οδηγήθηκε στη νέα πρωτοφανή κρίση.

Το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε πριν καν ξεκινήσει, μετά την παρέμβαση «βόμβα» του Αλέξη Τσίπρα, δύο ώρες πριν από έναρξη των εργασιών, για άμεση εκλογή αρχηγού από τα μέλη, προκαλώντας τον Στέφανο Κασσελάκη να κάνει πράξη όσα είπε προσφάτως στην Πολιτική Γραμματεία.

Αν και ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν παρών, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε το γάντι μπροστά στους συνέδρους και απηύθυνε νέα έκκληση στη βάση του κόμματος για εκλογές για την ηγεσία, πέντε μήνες αφότου ανέλαβε την ηγεσία στην Κουμουνδούρου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιφύλαξε για το τέλος της ομιλίας του την απάντησή του στην ανοιχτή πρόκληση του προκατόχου του, ζητώντας να αποφασιστεί η διαδικασία το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου, μαζί με τις κάλπες για την εκλογή των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών, της Κεντρικής Επιτροπής και των Τοπικών Οργανώσεων.

«Προσφεύγω στις ρίζες μου στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για επανεκλογή και επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν με κρατάει κανείς, μόνο ο κόσμος. Θα πάμε σε εκλογές, βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», είπε χαρακτηριστικά υπό τα χειροκροτήματα των συνέδρων.

Είχε προηγηθεί ένα έντονο παρασκήνιο, με τον κ. Κασσελάκη να ενημερώνεται κυριολεκτικά στο παρά πέντε για το περιεχόμενο της δημόσιας παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα και μαζί με τους στενούς του συνεργάτες να διαμορφώνουν εκ νέου ένα σημαντικό κομμάτι του περιεχομένου της ομιλίας του προς το Συνέδριο.

Ο διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Μιχάλης Καλογήρου, τηλεφώνησε στον συνεργάτη του κ. Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη, και του είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα παραστεί στο συνέδριο του κόμματος, αλλά θα παρέμβει με επίσημη δήλωση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε στο βήμα του συνεδρίου αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στο κόμμα και να απαντήσει ευθέως σε όσους συνέχισαν να τον αμφισβητούν.

Πρώτος αποδέκτης ο ίδιος ο προκάτοχός του, για τον οποίο – χωρίς να τον κατονομάσει – επεφύλαξε σκληρές εκφράσεις, με αναφορές ότι «δεν θα επιτρέψω σε κανέναν, όσο ψηλά και αν βρίσκεται, να ναρκοθετήσει τις αλλαγές» και υπονοούμενα όπως «Μεσσίες ψάχνουν άλλα κόμματα, όχι η Αριστερά».

Σε αρκετά σημεία της ομιλίας του, ο κ. Κασσελάκης παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει ομοψυχία στο κόμμα. Έστρεψε ωστόσο τα βέλη του εναντίον στελεχών – τα οποία επίσης δεν κατονόμασε – κατηγορώντας τους ότι βάζουν το «εγώ» πάνω από το «εμείς», αλλά και ότι ότι λειτουργούν υπονομευτικά απέναντι στην ηγεσία.

«Πού κατέληξαν οι υπονομευτές του Τσίπρα; Στα αζήτητα», είπε με νόημα, για να συνεχίσει ότι «στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Βυθίζουν το καράβι ενώ είναι συνεπιβάτες και θέλουν να γίνουν καπετάνιοι».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως δεν μπορεί να είναι πρόεδρος υπό προθεσμία και ζήτησε πίστωση χρόνου έως τις επόμενες εθνικές, βουλευτικές εκλογές.  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments