Πολιτική

Εκλογές θέλει ο Κασσελάκης – Υπέρ της αναβολής ο Φάμελλος [vid]

Εκλογές θέλει ο Κασσελάκης – Υπέρ της αναβολής ο Φάμελλος [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [367308] ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΔΟΕ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το ερώτημα εάν θα πρέπει να πάει ξανά σε εκλογή αρχηγού ο ΣΥΡΙΖΑ, κυριαρχεί στις τοποθετήσεις των συνέδρων αλλά και στις συζητήσεις στα πηγαδάκια του 4ου Συνεδρίου του κόμματος, ενώ στις 19:00 έχει προγραμματίσει να απευθύνει ομιλία η Όλγα Γεροβασίλη

Το ερώτημα εάν θα πρέπει να πάει ξανά σε εκλογή αρχηγού ο ΣΥΡΙΖΑ, κυριαρχεί στις τοποθετήσεις των συνέδρων αλλά και στις συζητήσεις στα πηγαδάκια του 4ου Συνεδρίου του κόμματος, ενώ στις 19:00 έχει προγραμματίσει να απευθύνει ομιλία η Όλγα Γεροβασίλη, όπως προαναγγέλλει σε ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

Πηγές προσκείμενες στον Στέφανο Κασσελάκη ξεκαθαρίζουν ότι ζητάει «καθαρές λύσεις» και εξηγούν ότι αυτό σημαίνει προσφυγή στη βάση του κόμματος για να αποσαφηνιστεί το τοπίο, ενώ υπέρ της αναβολής των εκλογών τάσσεται ο Σωκράτης Φάμελλος και άλλα στελέχη. Την ίδια ώρα διάχυτες είναι οι πληροφορίες πως στελέχη μαζεύουν υπογραφές για να μην γίνουν εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στην ομιλία του την Πέμπτη ότι «δεν είναι πρόεδρος υπό προθεσμία και εάν θα βρεθεί αντίπαλος θα γίνει ξανά εκλογή αρχηγού από την βάση», απαντώντας και στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν ξεκινήσει το Συνέδριο.

Ωστόσο, και μετά τις ζυμώσεις της χθεσινής ημέρας που έφεραν την Όλγα Γεροβασίλη ως πιθανή αντίπαλο του κ. Κασσελάκη, στο Συνέδριο τείνει να σχηματοποιηθεί μία πρόταση από κάποια στελέχη σύμφωνα με την οποία η εκλογή αρχηγού θα έχει αρνητικές συνέπειες για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει να μεταφερθεί για μετά τις ευρωεκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην τοποθέτηση της Όλγας Γεροβασίλη και των κορυφαίων στελεχών του κόμματος.

Κατά της εκλογής νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται ο Σ. Φάμελλος

«Συζητάμε ξανά για μια πιθανή εκλογή προέδρου και λέω πιθανή γιατί και δεν είμαι σίγουρος και δε θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία, γιατί έχουμε ευρωεκλογές μπροστά μας», ανέφερε νωρίτερα ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος μιλώντας στο «Κόκκινο».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε προβληματισμένος από τις πρόσφατες εξελίξεις και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σχετικά με την επερχόμενη εκλογική διαδικασία. «Αν μπορούσα να κάνω μία παρέμβαση μέσα από το Κόκκινο θα ήταν για να συζητήσουμε για αυτά που λένε οι θέσεις μας. Τι κόμμα θα έχουμε, πώς θα λύσουμε τα προβλήματα που είχαμε» σημείωσε.

Ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε ότι «εμείς θα έπρεπε να σχεδιάσουμε τη μάχη για τα δημόσια πανεπιστήμια που είναι τις επόμενες δύο εβδομάδες και να σχεδιάσουμε και τη μάχη των ευρωεκλογών».

«Είμαι πολύ προβληματισμένος από τις εξελίξεις. Οι ευθύνες κατανέμονται σχεδόν παντού. Τα μέλη του κόμματος δεν έχουν ευθύνη για αυτή την εξέλιξη που υπάρχει πέρα από ένα βέρτιγκο που βλέπω πολλές φορές να εκφράζεται μία τοξικότητα στο διαδίκτυο» τόνισε παράλληλα.

Όπως είπε ο Σωκράτης Φάμελλος, «όσο πιο ψηλά είσαι τόσο μεγαλύτερη ευθύνη έχεις για τον χώρο που υπηρετείς. Και αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνω και εγώ την ευθύνη που μου αναλογεί γιατί η θέση του προέδρου της ΚΟ είναι μία πολύ μεγάλη ευθύνη. Πίστευα ότι ο κύκλος της εσωτερικής συζήτησης έκλεισε μετά τις αποχωρήσεις που έγιναν χωρίς πολιτική συζήτηση και πλήγωσαν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».

Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία του 4ο Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στέλνοντας το μήνυμα στους συνέδρους να προσέλθουν από νωρίς. «Είναι μία πάρα πολύ σοβαρή διαδικασία, δεν πρέπει να την υποτιμάμε» είπε χαρακτηριστικά.

«Σε μία μεγάλη συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες για το αν τα μέλη αποφασίζουν ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ και για το αν υπάρχει επόμενη ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, και οι δύο απαντήσεις είναι το συνέδριο. Δεν υπάρχει άλλη διαδικασία στην οποία τα μέλη να αποφασίζουν για την πολιτική και τη λειτουργία του κόμματος. Απευθείας τα μέλη του κόμματος αποφασίζουν στο συνέδριο. Αν πρέπει να έχουμε μία ισχυρή δημοκρατία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ενισχύσουμε τη λειτουργία του συνεδρίου» τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ν. Κασιμάτη: Οι εκλογές τώρα είναι αχρείαστες

Κατά όσων εναντιώνονται απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε η βουλευτής του κόμματος Νίνα Κασιμάτη κατηγορώντας τα κορυφαία στελέχη ότι δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους για την εκλογική αποτυχία στις εθνικές εκλογές και επισημαίνοντας πως  είναι πολύ νωπή η εντολή στον Στέφανο Κασσελάκη και αυτή η διαδικασία (σ.σ. για επανεκλογή προέδρου) τώρα είναι αχρείαστη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κ. Κασιμάτη τόνισε πως «θα έπρεπε περισσότερο να έχουμε εμβαθύνει ήδη από τον Ιούλιο στα αίτια τα οποία μας οδήγησαν στην ήττα. Θα επαναλαμβάνω πάντα ότι το πρόβλημα δεν ήταν ο Πρόεδρος, ο Αλέξης Τσίπρας ώστε να αναλάβει μόνος του την ευθύνη ούτε αποδίδω την ευθύνη σε πρόσωπα».

Η ίδια μάλιστα τόνισε ότι αποδίδει «την ευθύνη σε όργανα, σε πρακτικές και σε λανθασμένες πολιτικές για τις οποίες συζητήσαμε ποτέ». «Δεν θα έπρεπε να τεθεί θέμα ηγεσίας εφόσον οι εκλογές έγιναν πριν τέσσερις μήνες», ανέφερε σε άλλο σημείο και συμπλήρωσε ότι «Είχε ήδη τεθεί το θέμα των εκλογών, πριν την παρέμβαση του κ. Τσίπρα».

Συνεχίζοντας επισήμανε πως «ο Αλέξης Τσίπρας αποχωρώντας λειτούργησε με πολύ μεγάλη αξιοπρέπεια» και σημείωσε ότι «αφού τα όργανα δεν παραιτήθηκαν ως όφειλαν γιατί ήταν καθοδηγητικά, έπρεπε τα ίδια να αναλάβουν να ανοίξει ο δρόμος για να γίνει αυτοκριτική».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μία ιδιοκτησιακή αντίληψη από κάποιους, όμως τα κόμματα ανήκουν στα μέλη τους», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «Δεν υπάρχει καλώς ή κακώς στις υποψηφιότητες. Εφόσον πάμε σε εκλογές, τις οποίες θεωρώ ανορθόδοξες, όποιος θέλει μπορεί να βάλει υποψηφιότητα».

«Ο κ. Κασσελάκης έχει πει ότι δεν πρόκειται να φύγει από το κόμμα. Δεν βλέπω διάσπαση και την απεύχομαι», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments