Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ανάμεσα σε Τσίπρα και Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Ανάμεσα σε Τσίπρα και Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [363769] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Πολλές φορές δέχθηκε εισηγήσεις, πιέσεις ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να παρέμβει στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλές φορές δέχθηκε εισηγήσεις, πιέσεις ακόμη και παρακλήσεις ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να παρέμβει ώστε να αναχαιτίσει την ξέφρενη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη στον κατήφορο.

Ακόμη και στις εσωκομματικές εκλογές, ο ελκυστικός νεαρός επιχειρηματίας από τις ΗΠΑ παρουσιάστηκε με επιτυχία από τα μέσα ενημέρωσης και κυρίως από τους “αουτσάιντερ” του κόμματος ως μια δυναμική φιγούρα, αναγεννημένη, ως διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα.

Τότε είχε εφεύρει (μαζί με την ομάδα του, πρωτοσατούντος του Παύλου Πολάκη) την διαβόητη ιστορία περί ενός τάχα μηνύματος που είχε στείλει η Έφη Αχτσιόγλου (διεκδικήτρια της ηγεσίας στις εσωκομματικές εκλογές) στον πρώην πρωθυπουργό και τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο  του ζητούσε να παραιτηθεί.

Η σιωπή του Αλέξη Τσίπρα, είτε σκόπιμα είτε ακούσια, έχει αποδυναμώσει το αφήγημα της θεαματικής νίκης του Κασσελάκη στις φθινοπωρινές κομματικές εκλογές. Έχουν περάσει μόνο λίγοι μήνες (συνολικά πέντε μήνες από τότε που ο Στέφανος Κασσελάκης ανέλαβε την κομματική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά σε αυτό το διάστημα ο κ. Κασσελάκης, ο νεοεκλεγείς επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έκρυψε ποτέ τις προθέσεις του, τις μεθόδους του και την αντίληψή του για την ηγεσία: Αδιαμεσολάβητη επαφή με τον “λαό” του και το κόμμα, εκτελεστικό βραχίονα, στις – όποιες- αποφάσεις του.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δυσφορούσαν, κυρίως τα πιο προβεβλημένα στελέχη, στο παρασκήνιο μετρούσαν τους μήνες για να απαλλαγούν από τον κ. Κασσελάκη και ενδιαμέσως προσπαθούσαν να καμωθούν ότι του δίνουν χρόνο μήπως “συνετιστεί”.

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ “ανατινάχθηκε”. Πιο συγκεκριμένα, έγινε η “σκηνή” στην οποία ήδη ανεβαίνει ένα νέο έργο. Ποιος θα μπει στην κούρσα για τον νέο διάδοχο του προέδρου, με σαφές μήνυμα ότι είναι και “εκπρόσωπος” του Αλέξη Τσίπρα;

Περισσότερες της μιας υποψηφιότητες θα είχαν τον κίνδυνο της διάσπασης των αντικασσελακικών δυνάμεων: Μια όπου γύρω της θα συσπειρωθούν όλες οι υπόλοιπες ήταν η λύση που ορθώς, προκρίθηκε. Αυτός ήταν ο λόγος που “παραμέρισε” κάνοντας ένα βήμα πίσω ο Διονύσης Τεμπονέρας υπέρ Όλγας Γεροβασίλη, παρότι επί καιρώ και έως την περασμένη εβδομάδα, ήταν η μόνη εσωκομματική αντιπολίτευση στον Στέφανο Κασσελάκη.

Οι διαρκώς ρευστές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πυκνές και δείχνουν ότι δεν υπήρχε οργανωμένο σχέδιο απομάκρυνσης του Στέφανου Κασσελάκη από την προεδρία.  Είναι ενδεικτικές όμως και της πρόκλησης για την οποία κανείς δεν μπορεί να έχει βεβαιότητες: Αν η φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ επί Κασσελάκη έχει αλλοιώσει σε τέτοιο βαθμό την ταυτότητα του κόμματος ώστε να ξανακερδίσει την ηγεσία του κόμματος στη νέα προεδρική κάλπη. Κι αυτή τη φορά καταφέρνοντας μια σπουδαία νίκη εναντίον του πρώην προέδρου του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments