Πολιτική

Πώς αντιμετωπίζει η ΝΔ τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Πώς αντιμετωπίζει η ΝΔ τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ (EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Με ενδιαφέρον παρακολουθεί τα τεκταινόμενα η Πειραιώς.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν τις ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ το Μέγαρο Μαξίμου και η Πειραιώς.

Αν και η επίσημη γραμμή στη Νέα Δημοκρατία είναι ότι δεν σχολιάζουν εσωτερικά ζητήματα άλλων πολιτικών κομμάτων, υπάρχει και συζητείται μεταξύ των κυβερνώντων η αίσθηση ότι ένας «εμφύλιος» εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη σύγκρουση. Δεν πρόκειται για το ποιος θα κερδίσει τις νέες κομματικές εκλογές γιατί, όπως λένε, το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικής και όχι προσώπων. Σύμφωνα με την Πειραιώς, ο ΣΥΡΙΖΑ στερείται μιας ρεαλιστικής πολιτικής θέσης που δεν έχει αλλάξει από πριν και δεν υπάρχει τίποτα που να το δείχνει, τουλάχιστον με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Η σημερινή κατάσταση στην Κουμουνδούρου, εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη, είναι οι συνέπειες του πολιτικού αδιεξόδου που είχε αφετηρία την αρχηγία του Αλέξη Τσίπρα και το οποίο επέφερε την εκλογική συντριβή στο κόμμα και τον ίδιο σε παραίτηση. Ωστόσο, διαπιστώνουν ότι το εν λόγω πολιτικό αδιέξοδο συνεχίστηκε και επί ημερών του Στέφανου Κασσελάκη.

Υπάρχουν πολλές φωνές εντός της γαλάζιας κεντροδεξιάς που πιστεύουν ότι ο Σύριζα θα συρρικνωθεί περαιτέρω. «Δεν έχει πια λόγο ύπαρξης. Μεγάλωσε στην εποχή του μνημονίου και αφού αθέτησε όλες τις υποσχέσεις του, αποδείχθηκε πιστός οπαδός του Μνημονίου. Τώρα που η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα, επιστρέφει εκεί που ξεκίνησε, με μονοψήφια νούμερα αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς», αναφέρει χαρακτηριστικά βουλευτής της ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό, ηγετικά στελέχη στην Πειραιώς δεν αποκλείουν να αναβαθμιστεί το πολιτικό τοπίο για την επιδίωξη των μεγαλύτερων δυνατών κερδών για την κυβερνώσα παράταξη.

«Καλά τα πρόσωπα, καλή η κουβέντα για τα πρόσωπα, οι εσωτερικές διαμάχες, οι αποχωρήσεις, σεβαστό να κάνει ο καθένας ότι θέλει. Αλλά καλύτερη είναι η συζήτηση για τις πολιτικές», τόνισε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.Όπως υποστήριξε, «έχουμε μια αντιπολίτευση που λέει “ακρίβεια Μητσοτάκη’’, ενώ έχει ακρίβεια όλη η Ευρώπη, “πανδημία Μητσοτάκη’’, και συκοφαντεί την Ελλάδα στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα βαφτίζει τις παγκόσμιες κρίσεις ως κρίσεις του πρωθυπουργού αντί να προτείνει κάτι άλλο και στην Ευρώπη συκοφαντεί τη χώρα. Όλο αυτό, λοιπόν, είναι κάτι που δημιουργείται μέρα με τη μέρα ως εντελώς αντίθετη εικόνα απ’ αυτό που κάνει η κυβέρνηση και προφανώς τώρα βλέπουμε τις συνέπειές του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments