Διεθνή

Μελόνι: Αν δεν είχε εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία, δεν θα είχε επιτεθεί η Χαμάς στο Ισραήλ

Μελόνι: Αν δεν είχε εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία, δεν θα είχε επιτεθεί η Χαμάς στο Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ *ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ EDITORIAL USE * (POOL PHOTO / ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI)

Αν δεν αποκατασταθεί η διεθνής νομιμότητα στην Ουκρανία, οι συγκρούσεις θα πολλαπλασιάζονται, δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι

Αν δεν είχε γίνει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, πιθανότατα η Χαμάς δεν θα εξαπέλυε την επίθεσή της στο Ισραήλ, δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι σε συνέντευξη.

Παράλληλα, η Τζόρτζια Μελόνι προειδοποίησε ότι αν δεν αποκατασταθεί η διεθνής νομιμότητα στην Ουκρανία, τότε οι συγκρούσεις θα συνεχίσουν να πολλαπλασιάζονται.

«Αν η Ρωσία δεν είχε εισβάλει στην Ουκρανία, κατά πάσα πιθανότητα η Χαμάς δεν θα είχε εξαπολύσει μια τέτοια επίθεση εναντίον του Ισραήλ», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός μιλώντας στην εφημερίδα Il Giornale. Στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, οι ένοπλοι της Χαμάς σκότωσαν περίπου 1.200 ανθρώπους και πήραν σχεδόν 250 ομήρους.

«Ήταν αναπόφευκτο ότι μία τόσο σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ιδιαίτερα από ένα μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα είχε κατακλυσμιαίες συνέπειες σε άλλα σημεία του κόσμου, από τη Μέση Ανατολή έως τα Βαλκάνια και την Αφρική», επεσήμανε η Τζόρτζια Μελόνι στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, την ώρα που η Ιταλίδα πρωθυπουργός επισκεπτόταν το Κίεβο με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων πολέμου στην Ουκρανία.

«Αυτό είναι το παιχνίδι που ξέρουμε και πρέπει να το γνωρίζουμε. Αν δεν αποκατασταθεί η διεθνής νομιμότητα στην Ουκρανία, τα ξεσπάσματα συγκρούσεων θα συνεχίσουν να πολλαπλασιάζονται», επεσήμανε ακόμη η Τζόρτζια Μελόνι, που υποστήριξε τη λύση των δύο κρατών, επισημαίνοντας ότι είναι «προς το συμφέρον τόσο του Ισραήλ όσο και της Παλαιστίνης».

Πηγή: Politico

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments