Οικονομία

Ο 1 στους 4 Έλληνες σχεδιάζει να αλλάξει σπίτι για οικονομικούς λόγους

Ο 1 στους 4 Έλληνες σχεδιάζει να αλλάξει σπίτι για οικονομικούς λόγους

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//House isolated in the field

Ποσοστό άνω του 31% ψάχνει μακροχρόνιες μισθώσεις.

Τα στοιχεία από την έρευνα της RE/MAX Europe που πραγματοποιήθηκε σε 22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείχνουν ότι ένας στους τρεις Έλληνες προτίθεται να μετακομίσει στα επόμενα δύο χρόνια, με το 25% να δηλώνει ότι θα το κάνει για οικονομικούς λόγους. Το 57% των ερωτηθέντων δηλώνει θετικό σε συγκατοίκηση με το βασικότερο δέλεαρ να είναι η εξοικονόμηση χρημάτων.

Συγκεκριμένα, έρευνα καταγράφει ότι παρά το γεγονός πως το 84% των Ελλήνων είναι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, όσοι προτίθενται να μετακομίσουν απαντούν πως θα επιλέξουν το ενοίκιο για το επόμενο ακίνητό τους. Ένα ποσοστό πάνω από 31% ψάχνει μακροχρόνιες μισθώσεις, με το 11% να σκέφτεται μικρότερα συμβόλαια και το 33,9% προσανατολίζεται σε αγορά.

Τα στοιχεία της RE/MAX καταγράφουν ότι 1 στους 4 που ψάχνουν για αγορά ακινήτων στρέφεται σε αστικές περιοχές και προάστια, ενώ το ένα τρίτο των ερωτηθέντων απαντούν ότι θέλουν να αγοράσουν σπίτι για να το παραχωρήσουν σε φίλους ή συγγενείς. Το 50% το επιλέγει για ιδιοκατοίκηση.

Το 57% των ερωτηθέντων δηλώνει θετικό σε συγκατοίκηση με το βασικότερο δέλεαρ να είναι η εξοικονόμηση χρημάτων και η πιο οικονομική πρόσβαση σε ανέσεις (26,7%), ενώ το 22,7% απαντά ότι σκέφτεται τη συγκατοίκηση για λόγους μοναξιάς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments