Πολιτική

Άδωνις: Ενισχύουμε το Νοσοκομείο Βόλου με νέες προκηρύξεις θέσεων [vid]

Άδωνις: Ενισχύουμε το Νοσοκομείο Βόλου με νέες προκηρύξεις θέσεων [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [367545] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Καλύπτουμε τις κενές θέσεις ογκολόγων

Την ενδυνάμωση του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου είχε την ευκαιρία να τονίσει, από το βήμα του Κοινοβουλίου, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ογκολογική μονάδα του Αχιλλοπουλείου – Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και τη στελέχωσή της, ο Άδωνις ανέφερε πως «για τον οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου προβλέπονται δύο θέσεις ιατρών ογκολόγων. Στις 700 θέσεις γιατρών, που εγκρίναμε για το εθνικό σύστημα υγείας και τα δημόσια νοσοκομεία μας, προβλέπεται ρητά θέση για ιατρό ογκολόγο στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου. Η θέση που είναι κενή καλύπτεται από την προκήρυξη, την οποία μόλις εγκρίναμε»

«Οφείλω να πω όμως», εξακολούθησε ο υπουργός Υγείας, «πως το ότι προκηρύξαμε τη θέση δεν σημαίνει πως θα πληρωθεί υποχρεωτικά. Είναι σαφές πως αρκετές προκηρύξεις αποβαίνουν στην πράξη άγονες.

«Και θέλω να προσθέσω», είπε ο Α. Γεωργιάδης, «πως προσωπικά, έχω φροντίσει το Νοσοκομείο Βόλου πάρα πολύ ως υπουργός Ανάπτυξης. Και το νοσοκομείο Βόλου είναι από τα καλά μας νοσοκομεία. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την ογκολογική μονάδα του Νοσοκομείου, η χημειοθεραπεία δουλεύει κανονικά και χωρίς καθυστερήσεις. Εγκρίναμε το αίτημα  για πρόσληψη ιδιώτη ογκολόγου με μπλοκ παροχής υπηρεσιών. Για να ιδρύσουμε ογκολογικό τμήμα, δεν μπορούμε να το κάνουμε άμεσα. Φτιάχνουμε τον ογκολογικό χάρτη και μέχρι να ολοκληρώσουμε τον ογκολογικό χάρτη, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία ογκολογικού τμήματος. Περιμένουμε την ολοκλήρωση του ογκολογικού χάρτη και αναλόγως, προχωρούμε», συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments