Πολιτική

Οι τρεις νέες τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Οι τρεις νέες τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [363783] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το νέο εσωκομματικό πεδίο στις γραμμές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τον πολιτικό χρόνο που αναζητούσε κέρδισε ο Στέφανος Κασσελάκης για να φτάσει μέχρι τις ευρωεκλογές, και για την ώρα οι κερδισμένοι του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Νίκος Παππάς και όσοι γύρισαν την πλάτη στον Αλέξη Τσίπρα, που βγαίνει πλέον από το κάδρο μιας νέας ήττας.

Το μπλοκ των νεοπροεδρικών μπορεί να φάνηκε διαιρεμένο -υπέρ και κατά των εκλογών- στη διαδικασία του Συνεδρίου, ωστόσο όλοι μαζί, τόσο η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη όσο και η πλευρά του Νίκου Παππά, δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι κέρδισαν το Συνέδριο και την πολιτική μάχη.

Στο νέο εσωκομματικό πεδίο διακρίνονται οι νεοπροεδρικοί υπό τον Στέφανο Κασσελάκη, οι προεδρικοί με τον Αλέξη Τσίπρα και η τρόικα των Παππά – Φάμελλου – Γιώργου Τσίπρα.

Είναι σαφές πως στους κερδισμένους του συνεδρίου συγκαταλέγεται η «τρόικα» των Σωκράτη Φάμελλου, Νίκου Παπά και Γιώργου Τσίπρα των οποίων η πρόταση για αναβολή των εκλογών υπερίσχυσε ακόμα και της εισήγησης του προέδρου. Θα παίξουν ρόλο το επόμενο διάστημα; Ο Στέφανος Κασσελάκης κέρδισε να μην οδηγηθεί σε μια νέα μάχη πέντε μήνες πριν την εκλογή του – γεγονός καθόλου ελκυστικό για έναν αρχηγό – ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως δεν έχει λευκή επιταγή και θα κριθεί «σκληρά» από την εσωκομματική του αντιπολίτευση το βράδυ της 9ης Ιουνίου αν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Αλέξη Τσίπρας δίνει ουσιαστικά, μέσω διαρροής από το περιβάλλον του «διορία», μέχρι την επόμενη παρέμβαση του που δεν αναμένεται σύντομα. «Ο Αλέξης Τσίπρας ό,τι είχε να πει το είπε στη δήλωσή του. Όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα», ήταν το σχόλιο του. Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού και ή άποψή του η βάση να αποφασίσει αν αμφισβητεί ή όχι τον Στέφανο Κασσελάκη δεν έγινε αποδεκτή. Το σώμα του συνεδρίου του 2024 ήταν πολύ διαφορετικό σε σχέση με αυτό του 2022 και ο νέος πρόεδρος απέδειξε πως έχει το «πάνω χέρι». Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως δεν δημιουργήθηκαν τόσο ισχυροί συσχετισμοί υπέρ της Όλγας Γεροβασίλη, συνενώνοντας όλα τα μέρη των παλαιών «προεδρικών». Αυτό που φέρεται να έγινε σαφές είναι πως ο Στέφανος Κασσελάκης  δεν μπορεί να χρησιμοποιεί πλέον το κεφάλαιό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments