Ελλάδα

Πετράλωνα: Τα τρία χτυπήματα της Σύμπραξης Εκδίκησης

Πετράλωνα: Τα τρία χτυπήματα της Σύμπραξης Εκδίκησης

Πηγή Φωτογραφίας: (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)//Σε προσαγωγή 8 ατόμων και έρευνα σε άλλους που βρίσκονται ήδη στις φυλακές Δομοκού και Λάρισας, προχωρά από το πρωί η Αντιτρομοκρατική σε μια ευρείας κλίμακας έρευνα που αφορά στη δράση της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης». Η οργάνωση φέρεται υπεύθυνη για τρία χτυπήματα.

Σε προσαγωγή 8 ατόμων και έρευνα σε άλλους που βρίσκονται ήδη στις φυλακές Δομοκού και Λάρισας, προχωρά από το πρωί η Αντιτρομοκρατική σε μια ευρείας κλίμακας έρευνα που αφορά στη δράση της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης»

Σε προσαγωγή 8 ατόμων και έρευνα σε άλλους που βρίσκονται ήδη στις φυλακές Δομοκού και Λάρισας, προχωρά από το πρωί η Αντιτρομοκρατική σε μια ευρείας κλίμακας έρευνα που αφορά στη δράση της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης». Η οργάνωση φέρεται υπεύθυνη για τρία χτυπήματα.

Τα τρία χτυπήματα της Σύμπραξης Εκδίκησης

Η πιο πρόσφατη έχει να κάνει με την έκρηξη βόμβας, που σημειώθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα, με την οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης» να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει, με κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, την ευθύνη για επίθεση με χειροβομβίδα σε ΙΧ αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου τον Ιούλιο του 2023 στο Χαϊδάρι.

Τέλος, ένα ακόμη «χτύπημα» στο οποίο εμπλέκεται η συγκεκριμένη οργάνωση είναι η επίθεση στο σπίτι – γραφεία εταιρείας επιχειρηματία με τα αρχικά Δ.Μ. στην οδό Ηούς στην Κηφισιά.

Ο επικεφαλής αντιεξουσιαστής και το δίκτυο των ποινικών

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «τα Νέα» και «το Βήμα» στο MEGA και το LIVE News, επικεφαλής εμφανίζεται αντιεξουσιαστής 36 ετών, ο οποίος έχει απασχολήσει την τελευταία 10ετία κυρίως με ληστείες.

Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο ληστείες στην Αθήνα και μια στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο ίδιος έχει περάσει από Κορυδαλλό αλλά και άλλες φυλακές της χώρας. Στις θητείες του αυτές, φέρεται να δημιούργησε ένα δίκτυο ποινικών το οποίο χρησιμοποιούσε σε επιθέσεις με βόμβες, όπως αυτή στην τράπεζα στα Πετράλωνα.

Δεν πρόκειται μάλιστα για μια τυχαία τράπεζα, αλλά για μια που είχε «χτυπήσει» και η 17 Νοέμβρη, σκοτώνοντας μάλιστα έναν από τους φρουρούς. Η επίθεση στην Κηφισιά έγινε σε εταιρεία που είχε αναλάβει τη συντήρηση του στεγάστρου Καλατράβα, ενώ οι βομβιστικές επιθέσεις σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους φέρεται να έχει γίνει μετά από έλεγχο στα κελιά κάποιων εκ των προσαχθέντων.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές, η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής αφορά μια ακόμα μεγαλύτερη υπόθεση, μια επίθεση που θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύνεκρη αν τελικά είχε πραγματοποιηθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments