Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αλλαγή προσώπων προχωρά ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αλλαγή προσώπων προχωρά ο Κασσελάκης

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στο τραπέζι και το ζήτημα της αλλαγής ονόματος του κόμματος.

Με τις παραιτήσεις στο χέρι και άλλοι να τελούν υπό παραίτηση μετά το διχαστικό συνέδριο ο Στέφανος Κασσελάκης ανοίγει το δρόμο για ανασχηματισμό γραμματέων, πολιτικής γραμματείας και κοινοβουλευτικής ομάδας.

Μετά το Συνέδριο το δόγμα «τα αλλάζω όλα» φαίνεται να παίρνει για πρώτη φορά σάρκα και οστά, αλλά για μια ακόμη φορά μόνο σε επίπεδο προσώπων με τα όργανα και την κοινοβουλευτική ομάδα να μετατρέπονται σε σκακιέρα που τα πιόνια κινούνται ουσιαστικά αυτοβούλως.

Χθες στη συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης δεν έδειξε πως θέλει να κάνει βήμα πίσω σε όσα σχεδιάζει, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει ονομασία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο κόμμα αυτή τη στιγμή. Άρα ακόμα και η λέξη ”Συνασπισμός” στην ουσία δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα», είπε σε μια αποστροφή του, που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι βγήκε ενισχυμένος από το συνέδριο, κάνοντας ειδική αναφορά στις θερµές εκδηλώσεις των συνέδρων προς το πρόσωπό του.

«Προφανώς έχω βγει ενισχυµένος. Νοµίζω, είδατε ένα ολόκληρο στάδιο, το οποίο πραγµατικά σειόταν και έλεγε ”κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη”. ∆εν υπάρχει κανένα ζητούµενο αµφισβήτησης. Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στις δοµικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόµµα», ανέφερε.

Από τη επόμενη ημέρα του Συνεδρίου, το πρώτο σενάριο που άρχισε να διακινείται ήταν αυτό των παραιτήσεων εκκινώντας από τον ανώτατο όργανο του κόμματος, την Κεντρική Επιτροπή.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται και µέσα στο Σαββατοκύριακο να συνεδριάσει η Κ.Ε. προκειµένου να εκλέξει τη νέα Πολιτική Γραµµατεία, καθώς υπάρχουν µεγάλα κενά µετά την αποχώρηση της «Οµπρέλας» και της Έφης Αχτσιόγλου. Ταυτόχρονα, θεωρείται βέβαιο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αντικαταστήσει τη γραµµατέα του κόµµατος, Ράνια Σβίγκου, και τον αναπληρωτή γραµµατέα, Γιώργο Βασιλειάδη. Για τη θέση του τελευταίου ακούγεται µάλιστα το όνοµα της Ολυµπίας Τελιγιορίδου. Αλλαγή θα γίνει και στην εκπρόσωπο Τύπου, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι η ∆ώρα Αυγέρη θα διεκδικήσει θέση στην Ευρωβουλή, ενώ σίγουρα αναµένεται να αντικατασταθεί ο Παύλος Πολάκης (θέση υπερσυντονιστή).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments