Διεθνή

Δημοσκοπήσεις ΗΠΑ: Προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν με 3,6% στο Μίσιγκαν

Δημοσκοπήσεις ΗΠΑ: Προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν με 3,6% στο Μίσιγκαν

Πηγή Φωτογραφίας: THE CONCORDIA EUROPEAN SUMMIT-ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ TZON ΜΠΑΙΝΤΕΝ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Έως και τις 10 μονάδες φτάνει σε δύο δημοσκοπήσεις το προβάδισμα του Ντόναλντ Τραμπ έναντι του Τζο Μπάιντεν για τις αμερικανικές εκλογές στην πόλη του Μίσιγκαν

Έως και τις 10 μονάδες φτάνει σε δύο δημοσκοπήσεις το προβάδισμα του Ντόναλντ Τραμπ έναντι του Τζο Μπάιντεν για τις αμερικανικές εκλογές στην πόλη του Μίσιγκαν, με τον μέσο όρο 27 δημοσκοπήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί να είναι στο 3,6% για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, βάσει των δημοσκοπήσεων ο Τραμπ προηγείται με 45,4% έναντι 41,8% του Μπάιντεν.

Πιο αναλυτικά, ο Μπάιντεν έχει προβάδισμα 4% (45% – 41%) σε μία μόλις δημοσκόπηση που έγινε στις αρχές Ιανουαρίου, ενώ σε επτά κυριαρχεί ο Τραμπ, από τα 9 συνολικά γκάλοπ που έχουν πραγματοποιηθεί το πρώτο δίμηνο του 2024.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην τελευταία χρονικά δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 23-26 Φεβρουαρίου σε δείγμα 600 ψηφοφόρων στο Μίσιγκαν το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο (43% αμφότεροι).

Στη δημοσκόπηση του Bloomberg στις 17-21 Ιανουαρίου, ο Τραμπ κατέγραψε προβάδισμα 5% (47% με 42%), ενώ σε αυτή του Fox News στις 9-13 Φεβρουαρίου, ο πρώην πρόεδρος προηγείται του νυν ενοίκου του Λευκού Οίκου με 2% (47%-45%).

Νικητές Τραμπ και Μπάιντεν στο Μίσιγκαν

Υπενθυμίζεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών στο Μίσιγκαν, όπως και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, με τους δύο άνδρες να οδεύουν ολοταχώς εκτός απροόπτου στη μεγάλη μάχη των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου για τον Λευκό Οίκο

Σύμφωνα με προβλέψεις ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επικράτησε με ποσοστό γύρω στο 67% της εσωκομματικής αντιπάλου του, Νίκι Χέιλι, μολονότι η καταμέτρηση των ψήφων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε την Τρίτη στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών που διεξάγονταν στο Μίσιγκαν, αλλά «τιμωρήθηκε» από σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων για τη στήριξή του στο Ισραήλ στον πόλεμό του εναντίον της Χαμάς στη Γάζα, σε μια πολιτεία με μεγάλο μουσουλμανικό και αραβικό πληθυσμό.

Το Μίσιγκαν αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις προεδρικές εκλογές σε μια πιθανή αναμέτρηση μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ.

Πρόκειται για μια πολιτεία μάχης που μπορεί να στραφεί προς οποιοδήποτε κόμμα. Ο Μπάιντεν κέρδισε τον Τραμπ στο Μίσιγκαν με μόλις 2,8 μονάδες στις εκλογές του 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments