Διεθνή

Μπάιντεν: Διάταγμα για τον περιορισμό ροής αμερικανικών προσωπικών δεδομένων προς την Κίνα και την Ρωσία

Μπάιντεν: Διάταγμα για τον περιορισμό ροής αμερικανικών προσωπικών δεδομένων προς την Κίνα και την Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ (POOL PHOTO NATO/ EUROKINISSI/ NON COMERCIAL USE)

Ηκυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν παρουσίασε την Τετάρτη (28/02) εκτελεστικό διάταγμα

Ηκυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν παρουσίασε την Τετάρτη (28/02) εκτελεστικό διάταγμα, με στόχο την προστασία των αμερικανικών προσωπικών δεδομένων, περιορίζοντας τη μεταφορά τους στην Κίνα, τη Ρωσία και άλλες χώρες, δήλωσαν ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι, επικαλούμενοι ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια.

Το διάταγμα, το οποίο ανέφερε το Reuters, θα περιορίσει τη μαζική μεταφορά γεωεντοπισμού, βιομετρικών, υγειονομικών και οικονομικών πληροφοριών των Αμερικανών από μεσίτες δεδομένων και άλλους σε συγκεκριμένες «χώρες που προκαλούν ανησυχία», δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Θα απαγορεύει επίσης τη μεταφορά οποιουδήποτε όγκου δεδομένων για το προσωπικό της αμερικανικής κυβέρνησης, σε τέτοιες χώρες, στις οποίες περιλαμβάνονται επίσης το Ιράν, η Βόρεια Κορέα, η Κούβα και η Βενεζουέλα.

«Η Κίνα και η Ρωσία αγοράζουν αμερικανικά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από μεσίτες δεδομένων και τα αξιοποιούν για να συμμετάσχουν σε μια σειρά από κακόβουλες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων κακόβουλων δραστηριοτήτων που βασίζονται στον κυβερνοχώρο, κατασκοπείας και εκβιασμού», ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

«Η αγορά δεδομένων μέσω μεσιτών δεδομένων είναι επί του παρόντος νόμιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό αντικατοπτρίζει ένα κενό στην εργαλειοθήκη μας για την εθνική ασφάλεια», πρόσθεσαν, λέγοντας ότι η διαταγή της Τετάρτης αποσκοπεί να καλύψει αυτό το κενό.

Η διαταγή είναι η τελευταία προσπάθεια της Ουάσινγκτον να ανακόψει τη ροή αμερικανικών δεδομένων προς την Κίνα, η οποία βρίσκεται σε έναν πολυετή εμπορικό και τεχνολογικό πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το αμερικανικό Κογκρέσο εξετάζει νομοθεσία για την απαγόρευση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών να συνάπτουν συμβάσεις με τις κινεζικές BGI Group και Wuxi APPTEC, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να μην επιτρέψει στην Κίνα να αποκτήσει πρόσβαση σε αμερικανικά γενετικά δεδομένα και προσωπικές πληροφορίες για την υγεία.

Το 2018, μια αμερικανική επιτροπή που εξετάζει τις ξένες επενδύσεις για ενδεχόμενες απειλές εθνικής ασφάλειας απέρριψε το σχέδιο της κινεζικής Ant Financial να εξαγοράσει την αμερικανική εταιρεία μεταφοράς χρημάτων MoneyGram International, επειδή οι εταιρείες δεν μπορούσαν να καθησυχάσουν τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίηση Αμερικανών πολιτών.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν την Τετάρτη, ότι οι συναλλαγές με μεσίτες δεδομένων που γνωρίζουν ότι οι πληροφορίες θα καταλήξουν σε «χώρες που προκαλούν ανησυχία» θα απαγορευτούν, όπως και όλες οι μεταφορές γονιδιωματικών δεδομένων.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments