Ελλάδα

Την Παρασκευή εκδικάζεται η πρώτη αγωγή αποζημίωσης συγγενών θύματος της τραγωδίας των Τεμπών

Την Παρασκευή εκδικάζεται η πρώτη αγωγή αποζημίωσης συγγενών θύματος της τραγωδίας των Τεμπών

Πηγή Φωτογραφίας: Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έξω από την Λάρισα, σύγκρουση εμπορικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI)

Αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ διεκδικούν συγγενείς θύματος

Αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ διεκδικούν συγγενείς θύματος του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, στην πρώτη αγωγή που εκδικάζεται αύριο, εκτός απροόπτου, στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Τέσσερα συγγενικά πρόσωπα του 62χρονου ελεγκτή, που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά του ΟΣΕ και της εταιρείας Hellenic Train, ζητώντας αποζημίωση για την ηθική βλάβη και την οδύνη που υπέστησαν από την απώλεια του δικού τους ανθρώπου.

Η σύζυγος, οι δύο γιοι και η αδελφή του άτυχου ελεγκτή της επιβατικής αμαξοστοιχίας στην αγωγή τους, μεταξύ άλλων, επικαλούνται τα συμπεράσματα των πραγματογνωμόνων, που αναφέρονται στις συνθήκες της τραγωδίας, δηλώνοντας απαρηγόρητοι για τον θάνατό του.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία 1.000 σελίδων για το δυστύχημα στα Τέμπη

Μέσα στην ημέρας αναμένεται να ξεκινήσει η μελέτη του φακέλου που απέστειλε η εισαγγελία Λάρισας με ευρήματα από τις έρευνες που διεξάγει για το δυστύχημα των Τεμπών, από τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, η δικογραφία αριθμεί περίπου 1.000 σελίδες και περιλαμβάνει μηνυτήριες αναφορές, εκθέσεις εξέτασης μαρτύρων, πορίσματα εκθέσεων πραγματογνωμοσυνών καθώς και το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η μυστικότητα της διαδικασίας, οι βουλευτές της Επιτροπής δεν θα πάρουν αντίγραφα της δικογραφίας, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται το γραφείο του Ειδικού Γραμματέα του Κοινοβουλίου ώστε να μελετούν εκεί τα σχετικά έγγραφα για να συντάξουν τα πορίσματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments