Οικονομία

Μεγάλη πτώση στα τιμολόγια ρεύματος τον Μάρτιο – Ποια «χρώματα» συμφέρουν

Μεγάλη πτώση στα τιμολόγια ρεύματος τον Μάρτιο – Ποια «χρώματα» συμφέρουν

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//Light bulb lit between many lights

Μειώσεις για τρίτο συνεχόμενο μήνα στις τιμές του ρεύματος.

«Βουτιά» σημειώνει η τιμή της κιλοβατώρας ρεύματος, ακόμα και κάτω από τα 8 λεπτά στα κίτρινα τιμολόγια.

Ειδικότερα, στα πράσινα τιμολόγια η τιμή της κιλοβατώρας εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 10 με 11 λεπτά, μειωμένη κατά 15% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

Μεγαλύτερη θα είναι η μείωση στα κίτρινα τιμολόγια, οι τιμές των οποίων θα υποχωρήσουν ακόμη και κάτω των 8 λεπτών, δηλαδή στα προ κρίσης επίπεδα, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμα η Καθημερινή.

Τις μειώσεις στις τιμές ρεύματος θα ανακοινώσουν σήμερα το απόγευμα οι πάροχοι ρεύματος, οι οποίοι επαναξιολογούν τα δεδομένα και τις προβλέψεις διεθνών αναλυτών για υποχώρηση της τιμής του φυσικού αερίου ακόμη και κάτω από τα 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα την άνοιξη και προετοιμάζονται να αναπροσαρμόσουν τους συντελεστές των πράσινων τιμολογίων.

Οι πρώτες αναθεωρήσεις που θα ανακοινωθούν σήμερα, θα ισχύσουν τον Απρίλιο και τουλάχιστον για ένα τρίμηνο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τον Μάρτιο εκτιμάται ότι θα αρχίσει και ο αριθμός μετακίνησης των καταναλωτών από τα πράσινα στα κίτρινα τιμολόγια, η τιμή των οποίων θα συνεχίσει να υποχωρεί όσο διαρκεί η πορεία αποκλιμάκωσης της τιμής του φυσικού αερίου και της χονδροεμπορικής τιμής ρεύματος.

Σε ό,τι αφορά στα σταθερά μπλε τιμολόγια, δεν αναμένεται μειωθούν σε χαμηλότερες τιμές από αυτές που διατίθενται σήμερα στην αγορά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments