Οικονομία

POS: Σχέδιο των τραπεζών για μείωση των προμηθειών – Σε ποιες συναλλαγές θα εφαρμοστεί

POS: Σχέδιο των τραπεζών για μείωση των προμηθειών – Σε ποιες συναλλαγές θα εφαρμοστεί

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//Side view customer paying with nfc device

Οι τράπεζες σχεδιάζουν μείωση προμήθειας στις μικρές συναλλαγές με POS

Μείωση στις προμήθειες των «μικρών» συναλλαγών που κάνουν οι καταναλωτές με τη χρήση POS, σχεδιάζουν οι τράπεζες, τη στιγμή που 35 κλάδοι του λιανικού εμπορίου είναι υποχρεωμένοι να εγκαταστήσουν POS στις επιχειρήσεις τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν αντιδράσεις για τις προμήθειες των τραπεζών με αρκετούς κλάδους όπως οι περιπτερούχοι να… γκρινιάζουν, καθώς – όπως λένε – σε πολλές περιπτώσεις αγορών (όπως τα τσιγάρα) «μπαίνουν» μέσα οικονομικά.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έθεσε το προηγούμενο διάστημα το εν λόγω θέμα στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών, που φαίνεται να δεσμεύθηκε ότι θα επανεξετάσει τι περιθώριο υπάρχει για να μειωθούν οι χρεώσεις στη χρήση POS για συναλλαγές μικρής αξίας.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο των τραπεζών

Το νέο πλαίσιο των τραπεζών, που αν δεν αλλάξει ο σχεδιασμός θα ανακοινωθεί μέσα στον Μάρτιο, προβλέπει «κούρεμα» των προμηθειών έως 50%, στο σκέλος που τις αφορά. Πάντως, περίπτερα και ψιλικατζίδικα έχουν περιθώριο να εγκαταστήσουν τα POS, τα οποία ήδη θα πρέπει να έχουν παραγγείλει (μέχρι χθες) έως το τέλος Μαρτίου. Στην αντίθετη περίπτωση, με τα σημερινά δεδομένα απειλούνται από την 1η Απριλίου με πρόστιμο 1.500 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments