Πολιτική

Η αγγελία Κασσελάκη για στελέχη και ευρωβουλευτές

Η αγγελία Κασσελάκη για στελέχη και ευρωβουλευτές

Πηγή Φωτογραφίας: [367570] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Πρόσωπα που κλειδώνουν για το ευρωψηφοδέλτιο.

Θέλοντας ή μη ο Στέφανος Κασσελάκης  θα προβεί σε αλλαγές στο κόμμα αφού οι κλειδωμένες υποψηφιότητες για την Ευρωβουλή φέρνουν αυτόματα και ανασχηματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Μπορεί στην επόμενη ημέρα του Συνεδρίου να πρόβαλε ως βασικό μήνυμα το «θα τα αλλάξω όλα» -και εμμέσως πλην σαφώς ότι οι αμφισβητίες θα πάνε στη γαλαρία- τα τελευταία 24ωρα όμως εκπέμπονται πιο έντονα τα μηνύματα συμφιλίωσης.

Μέχρι στιγμής, η ιδέα ήταν ότι ο Πρόεδρος σε θέσεις-κλειδιά θα πρέπει να επιλέγει έναν στενό συνεργάτη, αλλά η ριζική μεταρρύθμιση της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας φαίνεται να έχει ανασταλεί. Ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, δεν έχει υπάρξει ακόμη οριστική λέξη για τη νέα σύνθεση των αποφασιστικών οργάνων της Κουμουνδούρου.

Οι εσωκομματικοί πόλοι εισέρχονται πλέον σε κατάσταση αδράνειας, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει πρόθεση να πέσουν οι τόνοι μετά τις διαρροές, κυρίως από το προεδρικό περιβάλλον, για την πρόσφατη συνάντηση σε δείπνο, την οποία φέρεται να πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Όλγα Γεροβασίλη.

Μένει να φανεί αν πρόκειται για επικοινωνιακό τέχνασμα για να καθαρίσει η θυελλώδης συνεδριακή σκόνη ή για στρατηγική του κόμματος να κοιτάξει μπροστά και να επικεντρωθεί στην προβολή των πολιτικών θέσεων του. Ήδη, υπάρχουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Κασσελάκης έτεινε χείρα συμφιλίωσης στην Όλγα Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια της πορείας των Τεμπών και ότι η κ. Γεροβασίλη θα έχει λόγο και ρόλο στο κόμμα και τα όργανά τους. Οι δύο τους συζήτησαν επίσης τα σχέδια για μια κοινή περιοδεία στην Άρτα ενόψει των ευρωεκλογών.

Το μέλλον τόσο του Γιώργου Βασιλειάδη όσο και της Ράνιας Σβίγκου παραμένει άγνωστο.

Σε κάθε περίπτωση η κούρσα των ευρωεκλογών αλλάζει βασικά πρόσωπα στο κόμμα, όπως τη θέση του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του διευθυντή της Κ.Ο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν έχει καταρτιστεί ψηφοδέλτιο καθώς η εσωτερική αναταραχή προκάλεσε καθυστέρηση, όμως το επόμενο διάστημα θα υπάρχει καλύτερη εικόνα.

Εξάλλου, ο κ. Κασσελάκης έχει αναρτήσει εδώ και καιρό προσκλητήριο για ψηφιακές αιτήσεις υποψηφίων. Η υποβολή αίτησης για τις ευρωεκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται μέσω του iSYRIZA, ενώ αναμένονται σχετικές ανακοινώνεις από τον Στέφανο Κασσελάκη.

 Την υποψηφιότητά της για τις ευρωεκλογές επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη. παραχωρώντας συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση.

«Είμαστε ακόμα στην αρχή αυτής της διαδικασίας. Εν όψει των ευρωεκλογών δεν έχει καταρτιστεί ψηφοδέλτιο. Περάσαμε από όλη αυτή την περιδίνηση της εσωτερικής αναταραχής μέσα στο κόμμα. Περάσαμε μια διάσπαση. Προσπαθούμε να βρούμε τον βηματισμό μας. Νομίζω ότι τον βρίσκουμε και ότι μετά από το συνέδριο και τις τριήμερες εργασίες του μπαίνουμε πιο ενωμένοι και με ξεκάθαρα πια πιο ξεκάθαρη την εικόνα και τον στόχο που έχουμε να πετύχει» ανέφερε η Δώρα Αυγέρη.

Ακόμη, κλείνει το μάτι στην Ευρωβουλή ο Γιώργος Τσίπρας ο οποίος παραδέχεται πως θα δοκιμάσει τον άλμα προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments