Διεθνή

Έγιναν οι πρώτες ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας από τις ΗΠΑ στη Γάζα

Έγιναν οι πρώτες ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας από τις ΗΠΑ στη Γάζα

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot,Δραματικές διαστάσεις έχει λάβει η κατάσταση λιμού στην οποία έχει περιέλθει ανησυχητικά μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Γάζας. Φωτογραφίες μικρών παιδιών που παρουσιάζουν εικόνα αποστέωσης, μην έχοντας πρόσβαση στα βασικά, σοκάρουν τη διεθνή κοινότητα και την ίδια στιγμή ο ΟΗΕ απευθύνει συνεχείς εκκλήσεις για ανθρωπιστική βοήθεια. 

Πέταξαν 38.000 γεύματα για τους αμάχους - Ανησυχητικά τα ποσοστά εκείνων που υποφέρουν από λιμό

Δραματικές διαστάσεις έχει λάβει η κατάσταση λιμού στην οποία έχει περιέλθει ανησυχητικά μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Γάζας. Φωτογραφίες μικρών παιδιών που παρουσιάζουν εικόνα αποστέωσης, μην έχοντας πρόσβαση στα βασικά, σοκάρουν τη διεθνή κοινότητα και την ίδια στιγμή ο ΟΗΕ απευθύνει συνεχείς εκκλήσεις για ανθρωπιστική βοήθεια. 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης έμπρακτης στήριξης των ανθρώπων που υποφέρουν στη Γάζα, την πρώτη ρίψη βοήθειας πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ με τρία αεροσκάφη C130. Τα φορτία περιελάμβαναν 38.000 γεύματα.

Τα γεύματα έπεσαν κατά μήκος της ακτογραμμής επιτρέποντας την πρόσβαση των πολιτών σε βοήθεια, μετέδωσαν οι αμερικανικές δυνάμεις. 

«Διεξάγουμε σχεδιασμό για επόμενες αποστολές παράδοσης βοήθειας από αέρος» σημείωσαν δε.

«Αυτές οι εναέριες ρίψεις αποτελούν μέρος μιας διαρκούς προσπάθειας να φτάσει περισσότερη βοήθεια στη Γάζα« επισήμαναν ακόμη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν είχε προαναγγείλει το βράδυ της Παρασκευής ότι διέταξε τον στρατό να προχωρήσει σε εναέριες ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας και ότι η Ουάσινγκτον θα κάνει ό,τι μπορεί για να περάσει περισσότερη βοήθεια στον θύλακα.

Σύμφωνα με το βρετανικό Skynews, οι κάτοικοι της βόρειας Γάζας, υποφέροντας από εξαθλίωση, μαρτυρούν ότι έχουν αναγκαστεί να ψάχνουν σκουπίδια για να ταΐσουν τα παιδιά τους.

Πολλές οικογένειες έχουν αρχίσει να αναμειγνύουν ζωϊκές τροφές με σιτηρά για να ψήσουν ψωμί.

«Πεθαίνουμε από την πείνα» δήλωσε η Σοάντ Αμπού Χουσεϊν, χήρα και μητέρα πέντε παιδιών, που έχει καταφύγει σε σχολείο στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια.

Περίπου 300.000 άνθρωποι πιστεύεται ότι παραμένουν στη βόρεια Γάζα, όπου ένα στα έξι παιδιά κάτω των δύο ετών υποφέρει από οξύ υποσιτισμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments