Πολιτική

«Σήμερα ο μέσος μισθός είναι 1.251 ευρώ» υποστηρίζει ο υφυπουργός Εργασίας

«Σήμερα ο μέσος μισθός είναι 1.251 ευρώ» υποστηρίζει ο υφυπουργός Εργασίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, δήλωσε ότι ο μέσος μισθός στην Ελλάδα βρίσκεται στα 1.251 ευρώ, ενώ υπογράμμισε τη συνέπεια της κυβέρνησης ως προς τις προεκλογικές εξαγγελίες σχετικά με τον δείκτη της ανεργίας. Εκτίμησε πως όσοι εργάζονται σε τουριστικές περιοχές στο τομέα του τουρισμού θα έχουν πλέον μεγαλύτερες και καλύτερες αποδοχές.

Ο Βασίλης Σπανάκης έκανε λόγο για «θετικό ντόμινο» στην αγορά εργασίας

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, δήλωσε ότι ο μέσος μισθός στην Ελλάδα βρίσκεται στα 1.251 ευρώ, ενώ υπογράμμισε τη συνέπεια της κυβέρνησης ως προς τις προεκλογικές εξαγγελίες σχετικά με τον δείκτη της ανεργίας. Εκτίμησε πως όσοι εργάζονται σε τουριστικές περιοχές στο τομέα του τουρισμού θα έχουν πλέον μεγαλύτερες και καλύτερες αποδοχές.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1, ο Β. Σπανάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως υπάρχει «θετικό ντόμινο» στην αγορά εργασίας, ενώ στάθηκε στο ότι υπάρχει μείωση στην ανεργία.

«Υπάρχουν πάρα πολλές επιχειρήσεις που ήδη έχουν εξαγγείλει πριν από την αύξηση του κατώτατου μισθού, αύξηση του αρχικού τους μισθού. Δηλαδή στην αγορά εργασίας αυτή τη στιγμή βλέπουμε να γίνεται ένα θετικό ντόμινο για τον εργαζόμενο και τις αποδοχές του. Εμείς έχουμε βασικό κυβερνητικό στόχο να φθάσει ο μέσος μισθός στα 1500 ευρώ.

Σήμερα ο μέσος μισθός είναι 1251 ευρώ, όταν ήταν πολύ πιο κάτω τα περασμένα χρόνια. Για την ανεργία να πω ότι με βάσει τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Γενάρη έχουμε μείωση στις γυναίκες και στους νέους σχετικά με τον Ιανουάριο του 2023. Στο δρομολόγιο που έχουμε όσο αφορά στην ανεργία, τον μέσο μισθό, τον κατώτατο μισθό και όλα όσα αφορούν στα θέματα της εργασίας είμαστε μέσα στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments