People

Η 67χρονη Μολίνα, νέα Μούσα των Zara

Η 67χρονη Μολίνα, νέα Μούσα των Zara

Πηγή Φωτογραφίας: intronews.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΓΙΑ ΦΙΡΜΑ ΡΟΥΧΩΝ

Η διακεκριμένη ηθοποιός είναι το κεντρικό πρόσωπο της νέας διαφημιστικής καμπάνιας των Zara.

Η  67χρονη Ángela Molina είναι το πρόσωπο της νέας διαφημιστικής καμπάνιας των Zara. Η γεννημένη στη Μαδρίτη ηθοποιός – η οποία τιμήθηκε με το βραβείο Goya το 2021 – είναι το μοντέλο για την Thirteen Pieces, μια συλλογή από διαχρονικά, μινιμαλιστικά ρούχα σε ουδέτερους τόνους, που αποπνέει κομψότητα και φινέτσα.

Οι φωτογραφίες της διαφημιστικής καμπάνιας είναι ασπρόμαυρες. Σε αυτές, η Molina εμφανίζεται χαλαρή, με τα μαλλιά της απλά πεσμένα στους ώμους της και ελαφρώς γκρίζα.

«Θα θέλατε να δείτε τη γιαγιά σας με πρόσωπο ψαριού;»

Η ηθοποιός -η οποία έχει κερδίσει εθνική και διεθνή αναγνώριση, χάρη σε ταινίες όπως «Το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου», «Camorra» και «Half of Heaven», θεωρείται μία από τις πιο κομψές γυναίκες στην Ισπανία, καθώς και σύμβολο της φυσικής ωρίμανσης.

Σε συνέντευξή της στην El Pais, η Molina δηλώνει ότι δεν την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η αισθητική χειρουργική: «Αυτό δεν είναι ομορφιά. Το θεωρώ αδύνατο. Δεν με ενδιαφέρει. Θα θέλατε να δείτε τη γιαγιά σας με πρόσωπο ψαριού;».

Ενάντια στον ηλικιακό ρατσισμό

Η παρουσίαση της Ángela Molina ως εκπρόσωπο των Zara αποτελεί μια ακόμη δέσμευση του γίγαντα της μόδας να αναδείξει την ποικιλομορφία σε όλες τις μορφές της. Με την επιλογή μιας 67χρονης γυναίκας ως μοντέλου, η ισπανική εταιρεία συμβάλει στην απομάκρυνση του ηλικιακού ρατσισμού.

Το Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας έχει επίσης ξεκινήσει εκστρατεία ευαισθητοποίησης σχετικά με τον ηλικιακό ρατσισμό. «Η ηλικιακή διάκριση αποτελεί μέρος της κατανόησης της ίδιας της γήρανσης και των σχέσεων μεταξύ των γενεών. Διαιωνίζει στερεότυπες αντιλήψεις για τους ηλικιωμένους, περιορίζοντας την κατανόηση της ποικιλομορφίας που υπάρχει στην τρίτη ηλικία.

»Όταν αυτό γίνεται κοινή στάση στις οικογενειακές και προσωπικές μας σχέσεις και στις επαγγελματικές μας πρακτικές, υπάρχουν συνέπειες τόσο για τους ηλικιωμένους όσο και για την κοινωνία» σημείωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Ageism σημαίνει ηλικιακή διάκριση

«Ο όρος «ηλικιακή διάκριση» (ageism) επινοήθηκε από τον Robert Butler τη δεκαετία του 1960, για να αναφερθεί στα υπάρχοντα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις σε σχέση με την ηλικία. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι διακρίσεις λόγω ηλικίας μπορεί πλέον να είναι ακόμη πιο διαδεδομένες από τον σεξισμό και τον ρατσισμό».

Η ισπανική κυβέρνηση προσφέρει επίσης συμβουλές σχετικά με τον τρόπο καταπολέμησης αυτής της μορφής διακρίσεων, όπως η κατανόηση της γήρανσης ως ένα ακόμη στάδιο της ζωής και η αντιμετώπιση των αρνητικών και στερεοτυπικών αντιλήψεων με την αναγνώριση της ποικιλομορφίας στην τρίτη ηλικία.

Οι αλλαγές που οφείλονται στην ηλικία πρέπει πάντα να γίνονται σεβαστές. Επιπλέον, οι αρχές ζητούν «την ενημερωμένη συμμετοχή των ηλικιωμένων στη λήψη αποφάσεων, ιδίως σε δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments