Πολιτική

Προσέγγιση Κασσελάκη – Γεροβασίλη για εκτόνωση της έντασης

Προσέγγιση Κασσελάκη – Γεροβασίλη για εκτόνωση της έντασης

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Μήνυμα για να χαμηλώσουν οι τόνοι της εσωκομματικής αντιπαράθεσης.

Το δείπνο του Στέφανου Κασσελάκη και της Όλγας Γεροβασίλη, αν δεν ήταν συμφιλιωτικό, ήταν σίγουρα ένα μήνυμα για να χαμηλώσουν οι τόνοι ανάμεσα στις δύο πλευρές που συγκρούστηκαν στο συνέδριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης – με λιγότερες από εκατό μέρες να απομένουν για τις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται πιθανώς στην κρισιμότερη στιγμή της ιστορικής του διαδρομής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο Παγκράτι με τη «συνεδριακή του αντίπαλο» και της ζήτησε να μετέχει στο νέο Εκτελεστικό Γραφείο που θα συγκροτηθεί, με την αντιπρόεδρο της Βουλής να του απαντάει θετικά.

Με τη λήξη του συνεδρίου στην Κουμουνδούρου έφτασαν πολλά ανησυχητικά μηνύματα. Όλοι συμφώνησαν πως το κλίμα διχόνοιας και η δημιουργία δύο στρατοπέδων θα κάνει πολύ δύσκολη την πορεία μέχρι τις ευρωεκλογές.

 Πλέον, στο Εκτελεστικό Γραφείο  θα μετέχει και η Όλγα Γεροβασίλη.

Το Ε.Γ. θα συνεδριάζει σε διευρυμένη σύνθεση, καθώς θα προσκαλούνται και οι: Νίκος Παππάς Ευάγγελος Αποστολάκης Κυριακή Μάλαμα Πάνος Ρήγας Λευτέρης Κρέτσος Γιάννης Μπουρνούς.

Αυτή η ήπια προσέγγιση ανάμεσα στον Στ. Κασσελάκη και την Ο. Γεροβασίλη, σε συνδυασμό με την αναβολή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής που ήταν προγραμματισμένη για αυτό το Σαββατοκύριακο, δεν θα πρέπει να δώσει λανθασμένη εντύπωση: Η αναμενόμενη εναλλαγή των βασικών στελεχών έχει πραγματοποιηθεί, οι εκλογές για το Πολιτικό Γραφείο και το Εκτελεστικό Γραφείο εξακολουθούν να είναι προγραμματισμένες, όπως και η διαδικασία “αποτσιπροποίησης” των κομματικών δομών για τη διευκόλυνση των σχεδίων της σημερινής ηγεσίας.

Αυτό περιλαμβάνει, άλλωστε, την αιφνίδια απόλυση του γενικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Θύμιου Γεωργόπουλου, ο οποίος ήταν επίσης υπεύθυνος για τα οικονομικά του κόμματος. Ο κ. Γεωργόπουλος είχε ενημερωθεί για τις “εκτεταμένες αλλαγές” που μελετούσε ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ του ζητήθηκε από την ηγεσία να αποχωρήσει άμεσα από το κόμμα χωρίς να επιλυθούν εκκρεμότητες που αφορούν την καθημερινότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεωργόπουλος, ο οποίος ήταν έμπιστος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξελέγη σύμφωνα με την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής για να διαδεχθεί τον Μίμη Δαρειώτη, ο οποίος είχε κοσμήσει το κτίριο της Κουμουνδούρου τρία χρόνια νωρίτερα. Η αποπομπή του θεωρήθηκε προάγγελος αλλαγών στο εσωτερικό του κτιρίου της Κουμουνδούρου, τα οικονομικά προβλήματα της οποίας ήταν γνωστά εδώ και καιρό, τόσο σε διοικητικό επίπεδο όσο και στα κομματικά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments