Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η ακτινογραφία της νέας ομάδας κρούσης

ΣΥΡΙΖΑ: Η ακτινογραφία της νέας ομάδας κρούσης

Πηγή Φωτογραφίας: [367570] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Οι εσωκομματικές ισορροπίες του Στ. Κασσελάκη.

Μια μικτή ομάδα στελεχών -τόσο ηλικιακά όσο και πολιτικά- συγκροτούν το νέο εκτελεστικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία  που θα βάλει μπρος τις μηχανές την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι η ανασυγκρότησή του πραγματοποιήθηκε έπειτα από τη σχετική απόφαση του 4ου συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την πρόταση που κατέθεσαν οι Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας.

Το νέο εκτελεστικό όργανο θα αποτελείται από ex-officio σύμφωνα με το καταστατικό κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, τα έξι στελέχη που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, θα προσκαλούνται στις συνεδριάσεις. 

Έτσι, ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης, οι δύο γραμματείς Ράνια Σβίγκου και Γιάννης Βουλγαράκης (στη θέση του Γιώργου Βασιλειάδη), η νέα εκπρόσωπος Τύπου Βούλα Κεχαγιά (που αναμένεται να πάρει τη θέση της Δώρας Αυγέρη, που θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές), συμμετέχουν -βάσει καταστατικού- στο Εκτελεστικό Γραφείο. Ακόμη, μέλη αποτελούν τρία στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας, που είναι η Ρένα Δούρου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Όλγα Γεροβασίλη, που αποδέχθηκε τη σχετική πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη.

Επιπλέον, σύμφωνα με το καταστατικό, στο Εκτελεστικό Γραφείο συμμετέχουν η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Θεοδώρα Τζάκρη και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Σωκράτης Φάμελλος. Όπως αναφέρεται στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, το Εκτελεστικό Γραφείο είναι υπεύθυνο για την καθημερινή πολιτική διαχείριση του κόμματος και για τη λήψη αποφάσεων σε θέματα για τα οποία δεν μπορεί να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή.

Το ενδιαφέρον όμως στρέφεται στα έξι στελέχη του Εκτελεστικού Γραφείου που ανακοινώθηκαν χθες. Συγκεκριμένα, Νίκος Παππάς, Ευάγγελος Αποστολάκης, Κυριακή Μάλαμα, Πάνος Ρήγας, Λευτέρης Κρέτσος και Γιάννης Μπουρνούς θα συμμετέχουν και αυτοί -ως προσκεκλημένοι- στο νέο εκτελεστικό γραφείο.

Κοιτάζοντας κανείς τα πρόσωπα, διαπιστώνει πως υπάρχουν εκείνοι που βρίσκονται κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη και εκείνοι που υπερασπίστηκαν σθεναρά τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς το χώρο του πολιτικού κέντρου. Ανάμεσά τους ο Πάνος Ρήγας, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο ως πρόεδρος του Δ’ Συνεδρίου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και ο Νίκος Παππάς. Ομοίως, ο νέος διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Θάνος Μωραΐτης, έχει επίσης πασοκογενείς καταβολές.

Στο πρόσωπο του Νίκου Παππά διακρίνεται μια προσπάθεια διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ο Ν. Παππάς είναι ένας πολιτικός με υψηλή αποδοχή στο κόμμα και με ιδιαίτερα αναβαθμισμένο ρόλο επί εποχής Κασσελάκη. Στήριξε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ  στις εκλογές του κόμματος και τον στήριξε και μετά τις εκλογές. Ωστόσο, η διαφωνία του με τις επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη είναι επίσης σαφής, ασκώντας βέτο σε κάποιες επιλογές και αποτυπώθηκε έντονα στις διαφορετικές προτάσεις που κατέθεσε στις εσωκομματικές εξελίξεις στο πρόσφατο Συνέδριο του κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments