Lifestyle

Χριστίνα Κοντοβά: Λύγισε για την κόρη της – «Φτιάξαμε τη δική μας οικογένεια με τη δική μας ιστορία»

Χριστίνα Κοντοβά: Λύγισε για την κόρη της – «Φτιάξαμε τη δική μας οικογένεια με τη δική μας ιστορία»

Πηγή Φωτογραφίας: INSTAGRAM/ckontova

Η Χριστίνα Κοντοβά μιλά για την κόρη της, τη δύσκολη υιοθεσία στην Αφρική και τον ρόλο του Τζον Καλημέρη

Στη Βάσω Λασκαράκη και την εκπομπή The Break παραχώρησε συνέντευξη η Χριστίνα Κοντοβά και μίλησε για όλη τη διαδικασία της υιοθεσίας αλλά και τη σχέση με την κόρη της.

Η ίδια μοιράστηκε την ιστορία της μέσα από τα social media και μέχρι σήμερα λαμβάνει συνεχώς μηνύματα που την κάνουν να συγκινηθεί.

View this post on Instagram

A post shared by Christina Kontova (@ckontova)

Μιλώντας για την κόρη της, Έιντα, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της αφού όπως είπε είναι ένα πλάσμα που θαυμάζει.

«Η Έιντα τρελαίνεται με τα ρούχα. Στο σπίτι κάνει το μοντέλο, γυαλιά, αξεσουάρ, φοράει πιτζάμες με τακούνια. Έρχεται στο μαγαζί, βγαίνει στο πεζόδρομο και φωνάζει “η μαμά μου είναι η καλύτερη σχεδιάστρια”. Η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιάζομαι το πόσο επικοινωνιακή είναι. Δεν είμαι αντικοινωνική έχω κάποια όρια για να μην ανοιχτώ. Η Έιντα είναι το ακριβώς αντίθετη, θα σε ρωτήσει και προσωπικά σου πράγματα, θα σε αγκαλιάσει. Είναι κάτι δικό της, τη θαυμάζω και είναι δάσκαλος για μένα σε αυτό το επίπεδο. Όποτε μιλάω για εκείνη συγκινούμαι. Ήταν ήδη παιδάκι, είχα μεγάλη αγωνία για να είμαι εγώ πιο καλή. Ήξερα ότι στην Ουγκάντα θα τα καταφέρω μόνη μου αλλά είδα ότι τα όρια μπορείς να τα ξεπεράσεις. Το να επικοινωνείς με ανθρώπους που δεν είναι φίλοι σου γιατί ήταν και άλλες οικογένειες εκεί με τον ίδιο σκοπό. Από το πρώτο μου ταξίδι στην Αφρική ένιωσα μια σύνδεση και η ανάγκη μου για υιοθεσία γεννήθηκε εκεί. Τα προηγούμενα χρόνια έλεγα ότι δεν ήθελα να κάνω παιδί. Υπήρξαν στιγμές που λύγισα και οι πιο δύσκολες στιγμές ήταν εκεί. Δεν λύγισα για τον σκοπό μου εκεί ή να κάνω πίσω. Ήταν πολλές φορές ειδικά προς το τέλος της διαδικασίας, νόμιζα ότι θα πηδούσα από το παράθυρο από την απόγνωσή μου.

Αν δεν είχα τον Τζόνυ στη ζωή μου εκείνη την εποχή δεν θα ήταν το ίδιο. Ήταν ο άνθρωπος που με στήριξε ψυχολογικά κυρίως και μου στήριξε το όνειρο. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που του είχα πει αυτή την σκέψη από την αρχή της γνωριμίας μας. Και μέχρι και σήμερα είναι εκεί, είναι ο μπαμπάς της. Ο χωρισμός μας ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι γιατί η Έιντα είχε πολλές αλλαγές σε μικρό χρονικό διάστημα. Αλλά κάπως το κατάλαβε μόνη της και μας ρώτησε “θα έχω δωμάτιο σε αυτό το σπίτι;”. Ακόμα ρωτάει κάποια πράγματα και τα συζητάμε πάντα. Θέλω να δει η Έιντα μια όμορφη σχέση μέσα στο σπίτι μας ή γενικά. Ένας άνθρωπος που θα μπει στη ζωή μου θα είναι αποφασισμένος και δεν θα της γνώριζα κάποιον που δεν θα ήθελε να τη γνωρίσει. Είναι ένα χαρισματικό παιδί που σε κερδίζει.

Από κάθε μου σχέση βγαίνω διαφορετική. Έχω κάνει λάθη που δεν γινόταν να μην τα κάνω γιατί ήμουν άλλος άνθρωπος. Δεν έχω δώσει πολύ συναίσθημα αλλά έχω δώσει τον καλύτερό μου εαυτό. Έχω ανοίξει συναισθηματικά πολύ, έχω γνωρίσει νέα συναισθήματα και έχω μάθει να τα ζω σε ένταση. Όταν είμαι με το παιδί αισθάνομαι μόνο μαμά αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ότι μπορεί κάποιος να με κοιτάξει. Είμαι στο κομμάτι της παρακίνησης ότι “Χριστίνα είσαι από όλα”.

Έχω περάσει μεγάλο διάστημα που δεν μίλησα ποτέ για τις αποτυχημένες εγκυμοσύνες και είναι ταμπού. Ένιωσα αποτυχημένη, ότι δεν ήθελα το σώμα μου να το ξαναπεράσει. Φτάνοντας στο σήμερα θεωρώ ότι αυτό έπρεπε να έχω κάνει. Ότι αυτός ήταν ο σκοπός μου! Δεν θα μπορούσα να είμαι μαμά κανενός άλλου παιδιού εκτός της Έιντα. Αισθάνθηκα ότι κάπως έπρεπε να το δημοσιοποιήσω για τη δουλειά μου, τους συνεργάτες μου, για τον κόσμο. Προσπάθησα να το κάνω με μέτρο όσο μπορούσα και πήρα πολλή αγάπη. Αυτό που με συγκινεί πολύ είναι τα μηνύματα που έχω πάρει που σκέφτονται να κάνουν αυτό το ταξίδι. Ή από παιδιά που έχουν υιοθετηθεί και ήταν σαν να έσπασε ένα σπυρί. Είναι στην κουλτούρα μας η υιοθεσία και κάπως το κρύβαμε. Θεωρώ ότι θα βοηθήσει και το παιδί μου αυτό στο μέλλον. Το σκέφτομαι τον ρατσισμό αλλά πιστεύω ότι ρατσισμός δεν είναι μόνο το χρώμα αλλά το σύνολο. Αυτό που συζητάω στο παιδί μου είναι ότι δεν είναι διαφορετική εκείνη αλλά σαν οικογένεια είμαστε διαφορετική. Το σημαντικό είναι ότι φτιάξαμε τη δική μας οικογένεια με τη δική μας μοναδική ιστορία. Εύχομαι όλες οι οικογένειες να είναι κάπως έτσι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments