Πολιτική

Άδωνις: Κουβάς η θεωρία περί συγκάλυψης Καραμανλή [vid]

Άδωνις: Κουβάς η θεωρία περί συγκάλυψης Καραμανλή [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: υζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δήθεν μπάζωμα στα Τέμπη

Την πλήρη αποδόμηση των ισχυρισμών του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη και τον Κώστα Αχ. Καραμανλή έκανε, σήμερα το πρωί, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως γίνεται μια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης και πολιτικής εργαλειοποίησης της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών από τον ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση.

 Άδικα και αυθαίρετα κατηγορείται ο Καραμανλής

Αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο Άδωνις κατέστησε σαφές πως ο κ. Καραμανλής άδικα στοχοποιείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις υπόλοιπες αντιπολιτευτικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «ο Κώστας Αχ. Καραμανλής κατηγορείται ότι φταίει και ότι είναι δολοφόνος, σε μια κυβέρνηση δολοφόνων, γιατί δεν ολοκληρώσαμε τη σύμβαση 717. Για να συσταθεί προκαταρκτική, πρέπει ο εισαγγελέας να μιλήσει για ενδεχόμενες ευθύνες του υπουργού. Αυτή είναι η διαδικασία, που πρέπει να ακολουθηθεί. Ο κ. Σπίρτζης, αρμόδιος υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε 7 παρατάσεις στη σύμβαση 717. Η σύμβαση 717 παραλήφθηκε στο 7% και η ΝΔ και ο κ. Καραμανλής την ολοκλήρωσαν μέσα σε τρία χρόνια. Άρα, άδικα και αυθαίρετα κατηγορείται ο Καραμανλής. Ο Καραμανλής ανέλαβε τη σύμβαση με μεγάλο κόστος, αλλά τα κατάφερε και η κυβέρνηση ΝΔ ολοκλήρωσε τη σύμβαση 717 μέσα σε τρία χρόνια. Εμείς δεν κάνουμε σπέκουλα, θα μπορούσαμε να την έχουμε κάνει στην περίπτωση στο Μάτι, στοχοποιώντας τους μισούς υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Επιπλέον», υπογράμμισε ο Άδωνις, «ο Κώστας Καραμανλής ήταν ένας καλός υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και δεν έχω ξανακούσει πως όσοι τον ψήφισαν είναι, δήθεν, συνένοχοι. Ο Καραμανλής δεν φέρει καμιά ευθύνη για τη σύμβαση 717. Εμείς θέλουμε μια κανονική και ευρωπαϊκή Ελλάδα, δεν θέλουμε μια Ελλάδα της μιζέριας και της τοξικότητας. Δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να ξαναπέσει στην παγίδα της τοξικότητας. Εμείς πάμε τη δίκη για τα Τέμπη πέντε φορές πιο γρήγορα από ό, τι πήγαν οι Συριζαίοι την τραγωδία στο Μάτι. Άρα, δεν υπάρχει καμιά πρόθεση για συγκάλυψη. Όλη η κουβέντα περί συγκάλυψης είναι λοιπόν κουβάς. Υπεύθυνος για την ασφάλεια στους σιδηροδρόμους δεν είναι ο υπουργός Μεταφορών, αλλά είναι η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων».

Η βουλευτική ασυλία είναι άσχετη με τα Τέμπη

Απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να συγχέεται η βουλευτική ασυλία με τον νόμο περί ευθύνης των υπουργών, λέγοντας πως «η βουλευτική ασυλία με το δυστύχημα στα Τέμπη δεν έχει καμιά σχέση. Η βουλευτική ασυλία είναι άσχετη με τα Τέμπη: Άλλο η βουλευτική ασυλία και άλλος ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα δεν είναι δημοκρατία, είναι οχλοκρατία και εμείς ζούμε σε μια φιλελεύθερη, δυτικού τύπου, δημοκρατία. Η φιλελεύθερη δυτική δημοκρατία δεν είναι όμως οχλοκρατία, αλλά είναι θεσμοί. Και πρέπει εμείς οι πολίτες να σεβόμαστε τους θεσμούς αυτούς. Δημοκρατία είναι οι θεσμοί. Βουλευτική ασυλία είναι τα άρθρα 82 και 86 του Συντάγματος. Πρόκειται λοιπόν για μια θεσμική και συνταγματική διαστρέβλωση, την οποία δεν πρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε».

«Ως προς την ευθύνη υπουργών, υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών», διευκρίνισε στο σημείο αυτό ο υπουργός Υγείας και έσπευσε να προσθέσει πως «ο πρώτος νόμος περί ευθύνης υπουργών φτιάχτηκε το 1844. Νόμος περί ευθύνης των υπουργών υπάρχει σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου.  Τα μέλη της εκτελεστικής εξουσίας δικάζονται με διαφορετικό τρόπο σε όλα τα δυτικά κράτη. Για τους υπουργούς, υπάρχει μια ειδική διαδικασία».

Θεωρία συνωμοσίας το μπάζωμα στα Τέμπη – Πρόβλημα η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς

Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στο λεγόμενο «μπάζωμα» στα Τέμπη, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως «πρώτα από όλα. δεν υπάρχει κανένα μπάζωμα. Ο Κυριάκος Βελόπουλος άρχισε την ιδέα περί μπαζώματος και την πήρε η εφημερίδα «Μακελειό», το οποίο άρχισε να την προβάλει. Δηλαδή από τον έναν λαϊκιστή, τον Βελόπουλο, πήγαμε στον άλλον, στο «Μακελειό». Βελόπουλος και «Μακελειό» υποστηρίζουν πως οι πολλοί νεκροί προήλθαν από το τρένο από τη βόρεια Ελλάδα, το οποίο είχε παράνομο υλικό, ότι έκρηξη προήλθε από ένα τρένο με παράνομο υλικό, από λαθρέμπορους. Είναι μια θεωρία συνωμοσίας. Και αν ακόμη ίσχυε αυτή η θεωρία συνωμοσίας, αυτή θα εξυπηρετούσε προδήλως τα συμφέροντα του Κώστα Καραμανλή. Μα χρειάζεται ένας γερανός για να σηκωθούν τα βαγόνια. Και αν χρησιμοποιήθηκε γερανός, το έδαφος ήταν απρόσφορο. Έπεσε χαλίκι και γαρμπίλι. Αλλιώς, δεν μπορούν να δουλέψουν οι γερανοί. Ευτυχώς, όμως έχουμε φιλελεύθερη δημοκρατία, όχι οχολοκρατία, δεν δικάζουν ο Βελόπουλος και το Μακελειό».

«Την κύρια ευθύνη για τα Τέμπη την έχει ο διενεργών, το φυσικό πρόσωπο», συμπλήρωσε ο Άδωνις: «Το φυσικό πρόσωπο είναι υπεύθυνο. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι φέρουν το κύριο βάρος».

Τέλος, ερωτηθείς για την αναγραφή των ονομάτων των θυμάτων στην πλατεία Συντάγματος, ο υπουργός Υγείας απάντησε πως «πρόκειται για υποκρισία. Για την Μαρφίν οι αριστεροί δεν μίλησαν, αλλά μιλούν για τα Τέμπη.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την πατρίδα μας, είναι η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Η Αριστερά χρησιμοποιεί και εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά πρόσωπα, θύματα και γεγονότα. Η Αριστερά προσπαθεί να θυματοποιήσει το δυστύχημα των Τεμπών για να μπορέσει να αποκομίσει πολιτικά οφέλη», είπε ο υπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments