Πολιτική

Σχοινάς: Οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για τους πολίτες να συνεκτιμήσουν τα πάντα [vid]

Σχοινάς: Οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για τους πολίτες να συνεκτιμήσουν τα πάντα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Στις ευρωεκλογές εστίασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Δευτέρας (4/3) ο Μαργαρίτης Σχοινάς. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι εκλογές αποτελούν μια ευκαιρία για τους πολίτες να συνεκτιμήσουν τα πάντα.

«Μία από τις προκλήσεις της επόμενης πενταετίας είναι η γεωπολιτική ενηλικίωση της Ευρώπης και η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης»

Στις ευρωεκλογές εστίασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Δευτέρας (4/3) ο Μαργαρίτης ΣχοινάςΌπως χαρακτηριστικά τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι εκλογές αποτελούν μια ευκαιρία για τους πολίτες να συνεκτιμήσουν τα πάντα.

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega, «Κοινωνία Ώρα MEGA», με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ο Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε ότι «κάθε χρόνο τον Ιούλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει μια ακτινογραφία της κατάστασης του κράτους δικαίου σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Η τελευταία έκθεση της Επιτροπής δεν έχει αντιστοιχία με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η έκθεση της Επιτροπής δε δίνει την εικόνα ότι η Ελλάδα είναι η Ουγγαρία του νότου», είπε.

Αναφερόμενος στο δυστύχημα των Τεμπών δήλωσε πως οι δικαστές ολοένα και διευρύνουν την προσέγγιση όσων θα παραπέμψουν στη δίκη.

«Για τη σύμβαση 717 πολύ σωστά ρωτάνε οι ευρωπαίοι εισαγγελείς και πολύ σωστά οι έλληνες δικαστές εκτιμούν εάν το θέμα αυτό πρέπει να παραπεμφθεί με τους επιχειρησιακά υπεύθυνους ή ξεχωριστά» επισήμανε.

«Η σύνθεση των εθνικών αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκύπτει μέσα από εθνικές διαδικασίες. Κάθε κράτος έχει τις εκλογικές διαδικασίες που του αναλογούν. Οι ευρωπαϊκές εκλογές είναι μία ευκαιρία για τους πολίτες να συνεκτιμήσουν τα πάντα, τα θέματα της ατομικής διαγωγής αλλά και το κατά πόσο οι βουλευτές μπορούν μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να επηρεάζουν αποφάσεις προς όφελος της χώρας τους» είπε.

Κλείνοντας τόνισε πως «μία από τις προκλήσεις της επόμενης πενταετίας είναι η γεωπολιτική ενηλικίωση της Ευρώπης, όπως και η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments