Αθλητισμός

Δείτε την κορυφαία ενδεκάδα του πρωταθλήματος!

Δείτε την κορυφαία ενδεκάδα του πρωταθλήματος!

Πηγή Φωτογραφίας: [367737] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Το sport-fm.gr παίρνει χαρτί και μολύβι και παρουσιάζει την κορυφαία ενδεκάδα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος από τις ομάδες της πρώτης εξάδας.

Τον φάγαμε τον γάιδαρο, μένει η ουρά – που βέβαια θα είναι και η πιο σημαντική. Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε, με τους έξι πρώτους να ρίχνονται σε λίγες ημέρες στην αρένα των playoffs και τους οκτώ υπόλοιπους να συνθέτουν τα playouts.

Η μάχη του τίτλου αναμένεται να κορυφωθεί, όπως φυσικά και εκείνη για την παραμονή, με το sport-fm.gr να ετοιμάζεται για την τελική ευθεία της χρονιάς κάνοντας έναν απολογισμό.

Μπορεί ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Άρης να ήταν οι… σίγουροι της εξάδας, ωστόσο η Λαμία ήρθε να διαψεύσει τα προγνωστικά και να μπει για πρώτη φορά στην ιστορία της στα playoffs, κάνοντας ιστορικό πλασάρισμα στην 6η θέση.

Ας δούμε λοιπόν τους 11+9 ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν από τους πρώτους έξι της Stoiximan Super League, με σχηματισμό 4-4-2 για να βγει κάπως η δουλειά, αφού οι μεσοεπιθετικοί έχουν εξελιχτεί σε ξεκάθαρους πρωταγωνιστές

Τερματοφύλακας: Ντόμινικ Κοτάρσκι (ΠΑΟΚ)

Ο Κροάτης γκολκίπερ αποτελεί εγγύηση κάτω από τα δοκάρια του «Δικέφαλου του Βορρά» και παίρνει επάξια τη θέση του βασικού τερματοφύλακα της κορυφαίας ενδεκάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κοτάρσκι είναι ο πρώτος σε αποκρούσεις από τις ομάδες της πρώτης τετράδας της βαθμολογίας με 63, ούτε ότι η ομάδα του έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, με παθητικό 21 γκολ – μαζί με τον Παναθηναϊκό.

Δεξί μπακ: Ροντινέι (Ολυμπιακός)

Ήρθε εν μέσω… Μουντιάλ τον χειμώνα του 2022 και έχει εξελιχτεί σε μία εκ των βασικότερων μονάδων της ομάδας του. Ο Βραζιλιάνος μπακ επιτρέπει στους «ερυθρόλευκους» να νιώθουν ξανά τη σιγουριά που έψαχναν από την εποχή που είχε φύγει ο Ελαμπντελαουί. Ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, δίνει τεράστιες βοήθειες, που μεταφράζονται και σε τρεις ασίστ αλλά και δύο γκολ.

Στόπερ: Ντομαγκόι Βίντα (ΑΕΚ)

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ενδεκάδα της Ένωσης ξεκινά κατά μία έννοια από τον Κροάτη ογκόλιθο. Παρά τα 35 του χρόνια, τα οποία θα κλείσει τον Απρίλιο, ο Βίντα παραμένει ένας από τους πιο ποιοτικούς στόπερ της κατηγορίας και όπως συνηθίζει, βοηθά και στο σκοράρισμα, μετρώντας τέσσερα γκολ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Στόπερ: Φαμπιάνο Λέισμαν (Άρης)

Παρτενέρ του Βίντα στο κέντρο της άμυνας, ένας ακόμη έμπειρος στόπερ με έφεση στο γκολ. Ο Βραζιλιάνος κάνει πολύ καλή σεζόν με τη φανέλα του Άρη και είναι ο στόπερ με τις περισσότερες επιτυχημένες πάσες (125) στην κανονική διάρκεια της φετινής Stoiximan Super League, έχοντας και τέσσερα γκολ. Κανένας αμυντικός δεν έχει σκοράρει περισσότερο…

Αριστερός μπακ: Ραχμάν Μπάμπα (ΠΑΟΚ)

Ο Γκανέζος έχει δικαιώσει πλήρως τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για την απόφασή τους να τον φέρουν ξανά στη Θεσσαλονίκη μετά το μικρό αλλά εξαιρετικό δείγμα γραφής που είχε δώσει το 2021. Ο Μπάμπα αποτελεί τον πιο αξιόπιστο αριστερό οπισθοφύλακα που έχουμε δει φέτος, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν βρει πλέον τον διάδοχο του Βιεϊρίνια. Ενδεικτική η συμβολή του και στο επιθετικό κομμάτι, με τέσσερα γκολ και δύο ασίστ, την ώρα που είναι καλύτερος πλάγιος αμυντικός όσον αφορά στα κλεψίματα με 77.

Χαφ: Σουαλιχό Μεϊτέ (ΠΑΟΚ)

Αποκτήθηκε τις τελευταίες ημέρες της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου με δανεισμό από την Μπενφίκα και μόλις μπήκε την ενδεκάδα, δεν ξαναβγήκε. Από τους πιο αποτελεσματικούς χαφ του πρωταθλήματος φέτος ο Γάλλος, με μπόλικη βρώμικη δουλειά στο κέντρο αλλά και 107 επιτυχημένες πάσες, αριθμό που τον τοποθετεί στην πρώτη 15άδα της σχετικής λίστας. Το στοίχημα για τον ΠΑΟΚ, θα είναι να παραμείνει και του χρόνου…

Χαφ: Νταμιάν Σιμάνσκι (ΑΕΚ)

Σταθερή αξία στο κέντρο της Ένωσης εδώ και χρόνια, ο Πολωνός κάνει ίσως την καλύτερη χρονιά του με τα κιτρινόμαυρα! Η καλή μέρα είχε φανεί από το… πρωί, με την συγκλονιστική του εμφάνιση στο Μπράιτον ως στόπερ (!) αν και την υπόλοιπη χρονιά αγωνίζεται στη φυσική του θέση με εξαιρετικά, όπως αναμενόταν, αποτελέσματα. Ένα γκολ και τέσσερις ασίστ οι αριθμοί του, με τη δουλειά του βέβαια να αφορά άλλα καθήκοντα…

Δεξιός χαφ: Κιρίλ Ντεσπόντοφ (ΠΑΟΚ)

Θα τον χρησιμοποιήσουμε λίγο πιο πίσω απ’ ό,τι αγωνίζεται κανονικά για να μας βγουν τα κουκιά. Ο Βούλγαρος αποτελεί ίσως την κορυφαία μεταγραφή του προηγούμενου καλοκαιριού και έχει πετάξει εκτός ενδεκάδας τον Ζίβκοβιτς, με τα νούμερα να μην λένε ψέματα: Δέκα γκολ και επτά ασίστ έχει να επιδείξει ο Ντεσπόντοφ στο φετινό πρωτάθλημα, με τη συμμετοχή σε 17 τέρματα να αποτελεί την υψηλότερη σχετική επίδοση στην κατηγορία, μαζί με εκείνη του Μορόν.

Αριστερός χαφ: Μπερνάρ (Παναθηναϊκός)

Διάγει τους τελευταίους του μήνες με το τριφύλλι στο στήθος, καθώς το καλοκαίρι θα επαναπατριστεί για χάρη της Ατλέτικο Μινέιρο, όμως αυτό δεν είναι πρόβλημα για τον Βραζιλιάνο, που κάνει την καλύτερή του σεζόν με τα πράσινα. Ο Μπερνάρ πραγματοποιεί φοβερή χρονιά στα αριστερά του Παναθηναϊκού αντί του Αϊτόρ και με πέντε γκολ και επτά ασίστ είναι εκ των πιο δημιουργικών ποδοσφαιριστών στο πρωτάθλημα.

Σέντερ φορ: Αγιούμπ Ελ Κααμπί (Ολυμπιακός)

Η μεταγραφή του δεν είχε προκαλέσει ακριβώς ντελίριο ενθουσιασμού στους φίλους των Πειραιωτών, ωστόσο ο Μαροκινός κατάφερε να τους κάνει να… ξεχάσουν τον Μπακαμπού! Ο Ελ Κααμπί… πυροβολεί αδιακρίτως και με 15 τέρματα έχει πιάσει κορυφή στον πίνακα των σκόρερ, όντας σε τρομακτική φόρμα μετά την παρουσία του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής με την εθνική ομάδα της πατρίδας του. «Θανατηφόρος» μέσα στην περιοχή, πάντα στο σημείο που πρέπει και τρομερά αποτελεσματικός.

Σέντερ φορ: Λορέν Μορόν (Άρης)

Εκ των πιο πετυχημένων μεταγραφών στην ιστορία της ομάδας, με τον Ισπανό να αποκτάται με ελεύθερη μεταγραφή από την Μπέτις και να κάνει σαφές από νωρίς ότι οι Θεσσαλονικείς βρήκαν επιτέλους τον γκολτζή που έψαχναν τόσα χρόνια! Με 14 γκολ αλλά και τρεις ασίστ, ο Μορόν εξελίχτηκε σε κάτι ίσως ακόμη καλύτερο από αυτό που περίμεναν οι άνθρωποι του Άρη όταν τον έψησαν να έρθει στα μέρη μας…

Οι αναπληρωματικοί: Αλέξανδρος Πασχαλάκης (τερματοφύλακας, Ολυμπιακός) Τόμας Κεντζιόρα (στόπερ-μπακ, ΠΑΟΚ) Γιάννης Κώτσιρας (μπακ, Παναθηναϊκός) Σαντιάγκο Έσε (χαφ, Ολυμπιακός) Νίκλας Ελίασον (εξτρέμ, ΑΕΚ) Τάισον (εξτρέμ, ΠΑΟΚ) Φώτης Ιωαννίδης (φορ, Παναθηναϊκός) Λιβάι Γκαρσία (φορ, ΑΕΚ) Καρλίτος (φορ, Λαμία – αποχώρησε)

Πηγή: sport-fm.gr//Γιάννης Πολιάς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments