Ελλάδα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Να κάνετε βαπτίσεις οι νέοι αλλά τέτοιου είδους γάμου δεν σας εύχομαι

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Να κάνετε βαπτίσεις οι νέοι αλλά τέτοιου είδους γάμου δεν σας εύχομαι

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, και απαντώντας σε ερώτηση για τις βαπτίσεις των παιδιών που προέρχονται από γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών

Σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, και απαντώντας σε ερώτηση για τις βαπτίσεις των παιδιών που προέρχονται από γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών

Συνεδριάζει σήμερα από το πρωί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναφορικά με το θέμα του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον πολιτικό γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, και απαντώντας σε ερώτηση για τις βαπτίσεις των παιδιών που προέρχονται από γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, δήλωσε ότι προτρέπει σε βαφτίσεις τους νέους ανθρώπους, αλλά δεν τους εύχεται «τέτοιους γάμους».

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα της βάπτισης τέκνων ομοφυλόφιλων ζευγαριών απάντησε: «Δεν έχουμε κουβεντιάσει ακόμα. Σήμερα θα βρεθούμε, θα κάνουμε μια ανασκόπηση. Κάντε υπομονή».

«Η Εκκλησία θα ασχοληθεί με όλα αυτά τα θέματα αφού δούμε όλη την γκάμα. Ό,τι πούμε τώρα είναι περίσσιο. Το μεσημέρι ίσως μπορούμε να πούμε περισσότερα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ανέφερε, απευθυνόμενος στους νέους και τις νέες δημοσιογράφους ενώπιον του: «Νέοι είστε όλοι, να κάνετε βαπτίσεις. Γάμους τέτοιου είδους, δεν σας εύχομαι».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments