Αθλητισμός

Champions League: Στους «8» Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης

Champions League: Στους «8» Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης

Πηγή Φωτογραφίας: instagram real madrid, Την πρόκρισή τους στους προημιτελικούς του Champions League σφράγισαν η Μάντσεστερ Σίτι και η Ρεάλ Μαδρίτης, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να επικρατεί της Κοπεγχάγης με 3-1, την ώρα που αυτή του Κάρλο Αντσελότι έμεινε στο 1-1 με τη Λειψία, την οποία είχε νικήσει στη Γερμανία.

Οι Άγγλοι νίκησαν ξανά την Κοπεγχάγη, οι Ισπανοί ήρθαν ισόπαλοι με τη Λειψία

Την πρόκρισή τους στους προημιτελικούς του Champions League σφράγισαν η Μάντσεστερ Σίτι και η Ρεάλ Μαδρίτης, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να επικρατεί της Κοπεγχάγης με 3-1, την ώρα που αυτή του Κάρλο Αντσελότι έμεινε στο 1-1 με τη Λειψία, την οποία είχε νικήσει στη Γερμανία.

Έχοντας επικρατήσει με 3-1 στον πρώτο αγώνα στη Δανία, η Σίτι μπήκε στη ρεβάνς με στόχο ακόμη μία νίκη και την είχε εξασφαλίσει από νωρίς. Στο 4′ ο Ακάνζι με σουτ στην κίνηση εντός περιοχής μετά το κόρνερ του Άλβαρες έκανε το 1-0, για να ακολουθήσει στο 8′ το 2-0 με διαγώνιο σουτ του Αργεντίνου μετά την κεφαλιά του Ρόδρι στο δοκάρι.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε τον πλήρη έλεγχο και η Κοπεγχάγη δεν φαινόταν καθόλου επιθετικά, στην πρώτη της φάση όμως κατάφερε να μειώσει. Στο 29′ ο Ελιουνούσι συνεργάστηκε ωραία με τον Όσκαρσον και εκτέλεσε τον Έντερσον για το 2-1, το οποίο όμως δεν ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου αφού στο 45’+3′ ο Χάαλαντ κατέβασε τη βαθιά μπαλιά του Ρόδρι και τελείωσε τη φάση γράφοντας το 3-1.

Αυτό που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα δηλαδή, με τη Σίτι να ρίχνει εντελώς τον ρυθμό στο β’ μέρος και να κάνει συντήρηση δυνάμεων, παίρνοντας εύκολα την πρόκριση για τους «8».

Πρόκριση με άγχος για τη Βασίλισσα

Την ίδια ώρα που η Μάντσεστερ Σίτι έπαιρνε χαλαρά το εισιτήριο για την επόμενη φάση, η Ρεάλ Μαδρίτης τα κατάφερνε με πολύ περισσότερο άγχος. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ήταν το μεγάλο φαβορί κόντρα στη Λειψία μετά την εκτός έδρας νίκη της με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι, η απόδοσή της όμως δεν ήταν καθόλου καλή στη ρεβάνς και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, στο τέλος του οποίου υπήρξαν αποδοκιμασίες από τις εξέδρες του Σαντιάγκο Μπερναμπέου…

Οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι και είχαν ευκαιρίες για να προηγηθούν, τόσο στο πρώτο μέρος όσο και στο ξεκίνημα του δεύτερου, αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ όμως ήταν οι Ισπανοί, στο 65′, με τον Βινίσιους που πήρε την κάθετη πάσα του Μπέλιγχαμ στην αντεπίθεση.

Το 1-0 δεν έμεινε για πολύ, όμως, αφού στο 68′ ο Ορμπάν με ωραία γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, δίνοντας ξανά ελπίδα στη Λειψία και αγχώνοντας τη Ρεάλ, η οποία στάθηκε τυχερή στο 92′ με το οριζόντιο δοκάρι του Όλμο σε απίθανο ψηλοκρεμαστό σουτ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments