EDITOR'S PICK

Πόσο κοντά σε ναυάγιο Ολυμπιακών διαστάσεων είναι το Παρίσι;

Πόσο κοντά σε ναυάγιο Ολυμπιακών διαστάσεων είναι το Παρίσι;

Πηγή Φωτογραφίας: PARIS, FRANCE - FEBRUARY 09: The logo of the candidacy of Paris 2024 is projected on the Arc de Triomphe on February 09, 2016 in Paris, France. The city of Paris is a candidate for the Summer Olympics in 2024 along with Rome, Budapest and Los Angeles./ Photo by Chesnot

Σύμφωνα με την Telegraph, η κρίση με τους κοριούς στο Παρίσι δεν έχει ακόμη τεθεί υπό έλεγχο, για αυτό και αρκετά ξενοδοχεία σχεδιάζουν να «προσλάβουν» ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους που μυρίζονται την παρουσία των εντόμων στα κρεβάτια.

Το Παρίσι φαίνεται ειδυλλιακή πόλη για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ξεκινούν στις 26 Ιουλίου. Όμως, παρά την μαγευτική της ομορφιά και τα διαφημιστικά βίντεο της οργανωτικής επιτροπής που σε κάνουν να θέλεις να κλείσεις τώρα αεροπορικά για τη γαλλική πρωτεύουσα, η πραγματικότητα είναι διαφορετική, ισχυρίζεται δημοσίευμα της Telegraph, εφημερίδα που, ως βρετανική, δεν συμπαθεί τους Γάλλους. Πρώτα από όλα, υπάρχουν οι κοριοί ή μάλλον, η υστερία με τους κοριούς, την οποία γιγάντωσαν εσκεμμένα τα τρολ των Ρώσων, αν πιστέψουμε τη γαλλική κυβέρνηση. Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου του 2023, φάνηκε ότι το Παρίσι, και η Γαλλία γενικότερα, είχε πλημμυρίσει από κοριούς. Οι «κοριοbusters» έγιναν περιζήτητοι για την εξολόθρευση των τρομακτικών εντόμων σε δωμάτια ξενοδοχείων και σπιτιών, ενώ οι επιβάτες του Μετρό άρχισαν να τυλίγουν τα καθίσματά τους στο τρένο με σακούλες απορριμμάτων για να αποφύγουν να γίνουν ξενιστές των αιμοβόρων μικρών εντόμων.

Σύμφωνα με την Telegraph, η κρίση με τους κοριούς στο Παρίσι δεν έχει ακόμη τεθεί υπό έλεγχο, για αυτό και αρκετά ξενοδοχεία σχεδιάζουν να «προσλάβουν» ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους που μυρίζονται την παρουσία των εντόμων στα κρεβάτια. Αν το επιθυμεί ο επισκέπτης, θα πληρώνει 30 ευρώ για να μυρίσει ο σκύλος το δωμάτιό του ώστε να κοιμηθεί ήσυχος. Και τι θα γίνει αν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απεργήσουν τις ημέρες των Αγώνων; Απλά θα γεμίσει το Παρίσι σκουπίδια και αρουραίους, όπως έγινε την άνοιξη του 2023. Ο πληθυσμός των πρωτευουσιάνων αρουραίων υπολογιζόταν σε τέσσερα εκατομμύρια το 2020. Σειρά είχαν οι εργαζόμενοι της SNCF (το εθνικό σιδηροδρομικό σύστημα της Γαλλίας), που έχουν ήδη απεργήσει δύο από τα τέσσερα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου, όπως και οι αγρότες. Στο πλαίσιο της γαλλικής αγάπης για τις διαδηλώσεις, γράφει η Telegraph, είδαμε διαμαρτυρίες επίσης για το κλίμα, με ακτιβιστές να ρίχνουν σούπα πάνω στο τζάμι της Μόνα Λίζα τον Ιανουάριο.

Το Λούβρο, παρεμπιπτόντως, όπου εκτίθεται ο πίνακας, αύξησε την τιμή εισόδου κατά πέντε ευρώ φέτος -η πρώτη αύξηση εδώ και επτά χρόνια, αναμφίβολα στρατηγικά σχεδιασμένη για να επωφεληθεί από την εισροή τουριστών. Νωρίτερα αυτό τον μήνα, ακόμη και το πιο διάσημο ορόσημο της Γαλλίας απεργούσε. Οι εργαζόμενοι στον Πύργο του Αϊφελ, δυσαρεστημένοι με τον τρόπο διαχείρισης του κτιρίου, πραγματοποίησαν πορεία, αφήνοντάς τον κλειστό για έξι ημέρες στη διάρκεια των σχολικών διακοπών. Πώς έχει επηρεάσει τους Παριζιάνους όλο αυτό το χάος, όπως το χαρακτηρίζει η δημοσιογράφος της Telegraph -που μάλλον δεν έχει έρθει στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη για να βλέπει κάθε μέρα κι από μία πορεία- η οποία αναρωτιέται αν χαλάσει την εμπειρία των 15 εκατομμυρίων ανθρώπων που αναμένεται να σπεύσουν στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς. Για πολλούς κατοίκους, ένα μεγάλο θέμα συζήτησης είναι το πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την υπάρχουσα κρίση στέγασης. Η Τζοάνα Γκιμπέρ, φοιτήτρια, δήλωσε: «Τόσοι πολλοί φίλοι μου θα εκδιωχθούν από τα διαμερίσματά τους τον Ιούνιο, ώστε οι ιδιοκτήτες τους να μπορέσουν να τα νοικιάσουν σε φουσκωμένες τιμές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Αν δεν γνώριζα προσωπικά τον ιδιοκτήτη μου, θα μπορούσα να βρεθώ στην ίδια θέση».

Το Μετρό είναι ένας ακόμα μεγάλος φόβος για τους Παριζιάνους, καθώς το σύστημα είναι ήδη κοντά στα όριά του, λόγω των συνεχών έργων συντήρησης και της έλλειψης προσωπικού, χωρίς ακόμα να έχουν φτάσει τα εκατομμύρια των επισκεπτών, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, ενώ η τιμή του εισιτηρίου θα διπλασιαστεί την περίοδο των Αγώνων. Τέλος, η αστυνομία έχει υποσχεθεί ότι θα «καθαρίσει» τις γειτονιές από τους εμπόρους ναρκωτικών πριν καταφθάσουν οι αθλητές και οι φίλαθλοι. Αν κρίνουμε πάντως από την εμπειρία της Αθήνας, για όλα υπάρχουν λύσεις, έστω και την τελευταία στιγμή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments