Ελλάδα

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Φοιτητές θα αποκλείσουν το ΑΠΘ και κατεβαίνουν στην Αθήνα για το αυριανό συλλαλητήριο

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Φοιτητές θα αποκλείσουν το ΑΠΘ και κατεβαίνουν στην Αθήνα για το αυριανό συλλαλητήριο

Πηγή Φωτογραφίας: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, δασκάλων και καθηγητών, Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φοιτητές με αφορμή το νομοσχέδιο για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια.

Τις κεντρικές εισόδους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχουν αποκλείσει συμβολικά από πρωί της Πέμπτης 7 Μαρτίου μέλη των φοιτητικών συλλόγων της πόλης.

Αφορμή για τη διαμαρτυρία αποτελεί η συζήτηση που ξεκίνησε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το νομοσχέδιο για την Παιδεία, το οποίο προβλέπει την ίδρυση «μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων», των λεγόμενων ιδιωτικών, στην Ελλάδα. Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί αύριο Παρασκευή 8 Μαρτίου προς ψήφιση. Τη μέρα εκείνην θα πραγματοποιηθεί και πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας όπου θα κορυφωθούν οι αντιδράσεις των φοιτητών.

Θα πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Οι φοιτητές έχουν αναρτήσει πανό στις εισόδους του πανεπιστημίου επί των οδών Εγνατίας και Εθνικής Αμύνης. Ο αποκλεισμός των εισόδων θα διαρκέσει έως και τις 12:00.

Τότε αναμένεται να συγκεντρωθούν στην Καμάρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και να πραγματοποιήσουν πορεία κατά του νομοσχεδίου.

Έπειτα, οι φοιτητές αναμένεται να επιστρέψουν και πάλι στο πανεπιστήμιο και να αποκλείσουν εκ νέου τις εισόδους.

Τι λένε οι φοιτητές

«Οκτώ εβδομάδες τώρα οι φοιτητές συνεχίζουμε ακάθεκτοι τις κινητοποιήσεις μας» δήλωσε χθες ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών Υπολογιστών Γιώργος Τσακίρογλου, σημειώνοντας ότι «το νομοσχέδιο αυτό κάνει την αδικία νόμο, γιατί επιτρέπει σε ορισμένους με ελάχιστη βάση πληρωμής να αγοράζουν πτυχία, ενώ όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να μπαίνουμε σε μία διαδικασία με κόφτες και ελάχιστη βάση εισαγωγής με πανελλαδικές, για να έχουμε πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση».

«Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να συμμετάσχει στον αποκλεισμό του ΑΠΘ αύριο στις 07:00, στο συλλαλητήριο στις 12:00 στην Καμάρα, αλλά και στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο των φοιτητικών συλλόγων, την Παρασκευή στις 12:00 στα Προπύλαια», ανέφερε από την πλευρά της η πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Χημείας Χριστίνα Σταμούλη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments