Οικονομία

Χατζηδάκης για Τράπεζα Πειραιώς: Επιτυχία χωρίς προηγούμενο

Χατζηδάκης για Τράπεζα Πειραιώς: Επιτυχία χωρίς προηγούμενο

Πηγή Φωτογραφίας: [367740] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΥΠΑ "ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ΜΕΛΛΟΝ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Νέα σελίδα για το τραπεζικό σύστημα.

Το τραπεζικό μας σύστημα από σήμερα αλλάζει σελίδα. Από την εποχή της κρίσης και των ανακεφαλαιοποιήσεων, στην εποχή που υψηλής ποιότητας επενδυτές εκφράζουν όπως φάνηκε τους τελευταίους μήνες το ενδιαφέρον τους για όλες τις συστημικές ελληνικές τράπεζες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μετά την ολοκλήρωση της διάθεσης των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο Υπουργός επισημαίνει πως «η επιτυχία της διάθεσης του 27 % των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς σε ξένους και Έλληνες επενδυτές δεν έχει προηγούμενο! Δεν είναι μόνο ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκφράστηκε ήταν 8 φορές μεγαλύτερο σε σχέση με την προσφορά. Είναι και οι τιμές που προσφέρθηκαν» και υπογραμμίζει πως δουλειά της κυβέρνησης σε αυτή τη νέα εποχή για το τραπεζικό μας σύστημα είναι δύο πράγματα:

Να εξασφαλίζει συνθήκες που να επιτρέπουν τη λειτουργία ενός ρωμαλέου τραπεζικού συστήματος. Και να υιοθετεί κάθε πρωτοβουλία που διασφαλίζει τον ανταγωνισμό μεταξύ των τραπεζών όπως γίνεται στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, ώστε, όπως συμπληρώνει, να υπάρχει όφελος για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και την εθνική οικονομία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments