Ελλάδα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Εκτός κινδύνου οι οκτώ τραυματίες φοιτητές

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Εκτός κινδύνου οι οκτώ τραυματίες φοιτητές

Πηγή Φωτογραφίας: Επεισόδια στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια στην Αθήνα, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Οι φοιτητές έχουν τραύματα στα χέρια και τα πόδια

Εκτός κινδύνου είναι οι οκτώ φοιτητές που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι φοιτητές που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» υποβλήθηκαν σε ακτινολογικό έλεγχο ενώ έχουν τραύματα στο κεφάλι και τα χέρια με την κατάσταση της υγείας τους να μην εμπνέει η ανησυχία. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα αγνώστων πέταξε μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με ρίψη χημικών. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός.

Επεισοδιακή η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά ΑΕΙ – Ένταση εντός και εκτός Βουλής

Νέος γύρος επεισοδίων, με χημικά και τουλάχιστον 8 τραυματίες, σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της πορείας στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατά του νομοσχέδιου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τουλάχιστον 8 άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με χτυπήματα στο κεφάλι και αναπνευστικά.

Oμάδα ατόμων πέταξε βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε χρήση χημικών.

Στην συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος όπου ομάδα ΔΙΑΣ δέχθηκε επίθεση με πέτρες από αγνώστους στην οδό Ερμού, ενώ κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στην συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων, προκαλώντας παράλληλα υλικές ζημίες σε καταστήματα.

Προηγήθηκαν επεισόδια στη Σταδίου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετά τις 14:30 στο ύψος της συμβολής της οδού Σταδίου με την οδό Εδουάρδου Λω ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που απάντησε με χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο που έπεσαν τα χημικά, έριξαν μολότοφ σε ξενοδοχείο ισραηλινών συμφερόντων.

Η πορεία πραγματοποιείται ανημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Σύμφωνα με την αστυνομία στην περιοχή βρίσκονται περίπου 17.000 άτομα και έχουν γίνει 9 προσαγωγές

Την ίδια στιγμή, οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης ανέβηκαν εντός του Κοινοβουλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments