Τεχνολογία

LinkedIn: Οι premium συνδρομές αποφέρουν 1,7 δισ. δολάρια

LinkedIn: Οι premium συνδρομές αποφέρουν 1,7 δισ. δολάρια

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//LinkedIn 3d Social Media icon Colorful glossy 3d icon concept 3d rendering for composition

H εταιρεία ανακοίνωσε ότι κέρδισε 15 δισεκατομμύρια δολάρια το οικονομικό 2023, με 7 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά να προέρχονται από το λογισμικό που πουλά σε εταιρείες προσλήψεων

Το LinkedIn αποκάλυψε για πρώτη φορά τις πωλήσεις για την premium συνδρομητική του δραστηριότητα, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη μονάδα της πλατφόρμας έφτασε τα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα το 2023 καθώς η εταιρεία βλέπει μια ανοδική πορεία στην υιοθέτηση νέων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

Το LinkedIn, το κοινωνικό δίκτυο που απευθύνεται σε επαγγελματίες του ευρύτερου χώρου των επιχειρήσεων, δεν έχει ξεπεράσει την πλήρη οικονομική του απόδοση από τότε που εξαγοράστηκε από τη Microsoft το 2016, έναντι 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία έκανε επίσης γνωστό ότι κέρδισε 15 δισεκατομμύρια δολάρια το οικονομικό 2023, με 7 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά να προέρχονται από το λογισμικό που πουλά σε εταιρείες προσλήψεων.

Εσπασε το φράγμα του 1 δισ. μελών στο Linkedin – Υπηρεσίες AI έναντι «αδρής» συνδρομής

Όπως σημειώνει το Reuters, τον περασμένο χρόνο, το LinkedIn εργάστηκε για να επεκτείνει τον συνδρομητικό του premium κλάδο, ο οποίος χρησιμοποιείται από άτομα που αναζητούν εργασία και άλλους μεμονωμένους χρήστες και ξεκινά από τα 39,99 δολάρια ανά μήνα.

Ένα σημαντικό μέρος αυτής της προσπάθειας ήταν η προσθήκη χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης τον περασμένο χρόνο, όπως η δυνατότητα σάρωσης μιας αγγελίας εργασίας και, με βάση το βιογραφικό ενός ατόμου που αναζητά εργασία, να προσδιορίζει αυτόματα εάν ο αιτών μπορεί να θεωρηθεί κατάλληλος. Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης μπορεί επίσης να βοηθήσει τα άτομα που αναζητούν εργασία να τροποποιήσουν το προφίλ τους στο LinkedIn για να τα κάνουν πιο ελκυστικά για τους υπαλλήλους προσλήψεων και μπορεί να δημιουργήσει αυτόματα γραπτά μηνύματα για αποστολή στους υπεύθυνους προσλήψεων.

Σε συνέντευξή του, ο Νταν Σαπέρο, διευθύνων σύμβουλος λειτουργίας του LinkedIn, είπε ότι ο αριθμός των premium συνδρομητών του LinkedIn αυξήθηκε κατά 25% το 2023, αν και η εταιρεία δεν έδωσε απόλυτο αριθμό.

Ο Σαπέρο είπε ότι τα πρώτα δεδομένα του LinkedIn δείχνουν ότι το 70% των συνδρομητών με πρόσβαση στα νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης τα έχουν δοκιμάσει και το 90% από αυτούς τα βρήκαν χρήσιμα. Ενώ η αγορά εργασίας παραμένει σφιχτή στις ΗΠΑ, αυτή η δυναμική είναι άνιση μεταξύ των βιομηχανιών και τα δεδομένα του LinkedIn δείχνουν ότι υπάρχουν ακόμα δύο αιτούντες για κάθε θέση εργασίας.

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι λόγω της αβεβαιότητας στην ευρύτερη οικονομία, υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να βεβαιωθούν ότι έχουν τη δυνατότητα να βρουν την καλύτερη δουλειά που μπορούν και ότι είναι ενθουσιασμένοι για αυτό», είπε ο Σαπέρο.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες είχε ανακοινώσει στα τέλη του 2023 την απόλυση 668 υπαλλήλων από τις ομάδες μηχανικών, ανθρώπινων πόρων και οικονομικών στον δεύτερο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας εκείνης της χρονιάς, εν μέσω επιβράδυνσης της αύξησης των εσόδων. Οι περικοπές υπολογίζεται ότι επηρέασαν περισσότερο από το 3% του προσωπικού των 20.000 ατόμων της πλατφόρμας. Τον Μάιο της ίδιας χρονιάς είχε ανακοινωθεί η περικοπή ακόμη 716 θέσεων εργασίας.

Το «μπαράζ» εξαγορών του Ναντέλα

Ο Σάτια Ναντέλα ανέλαβε τα ηνία της Microsoft το 2014 και έκτοτε προχώρησε σε σωρεία εξαγορών: έχει εξαγοράσει το LinkedIn για 26 δισ. δολάρια, τη Nuance Communications για 16 δισ. δολάρια, την εταιρεία κατασκευής βιντεοπαιχνιδιών ZeniMax Media για 7,5 δισ. δολάρια και έβαλε τη Microsoft στο παιχνίδι για άλλες συμφωνίες, όπως το TikTok, το Pinterest και το Discord.

Ο κολοσσός του λογισμικού χρειάσθηκε 21 μήνες για να ξεπεράσει η συμφωνία εξαγοράς της Activision Blizzard τον σκόπελο των ρυθμιστικών αρχών και τις ενστάσεις περί δημιουργίας μονοπωλίου. Ήταν η μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει η Microsoft στη 49χρονη ιστορία της, ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Microsoft υπήρξε μακράν η εταιρεία με τις περισσότερες εξαγορές από τους αμερικανικούς τεχνολογικούς κολοσσούς. Στα χρόνια που η Ναντέλα είναι επικεφαλής, έκλεισε περισσότερες από 326 συμφωνίες συνολικής αξίας άνω των 170 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την Dealogic. Δεύτερη σε αριθμό ήταν η Broadcom, με συμφωνίες αξίας περίπου 150 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου- περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου ήταν η εξαγορά της VMware το 2022.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments