Διεθνή

Πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα αποπλέει τις επόμενες ώρες από Κύπρο -Πλωτό λιμάνι οι ΗΠΑ

Πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα αποπλέει τις επόμενες ώρες από Κύπρο -Πλωτό λιμάνι οι ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: twitter Open Arms ENG @openarms_found,Το ισπανικό πλοίο, Open Arms, (ανήκει στην ομόνυμη φιλανθρωπική οργάνωση) έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει από την Κύπρο χωρίς να είναι προς το παρόν σαφές πού θα δέσει στη Γάζα.

Ένα πλοίο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια αναμένεται να αποπλεύσει αυτό το Σαββατοκύριακο από την Κύπρο με προορισμό τη Γάζα.

Το ισπανικό πλοίο, Open Arms, (ανήκει στην ομόνυμη φιλανθρωπική οργάνωση) έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει από την Κύπρο χωρίς να είναι προς το παρόν σαφές πού θα δέσει στη Γάζα.

Το εν λόγω πλοίο, όπως αναφέρει το BBC έδεσε πριν από τρεις εβδομάδες στη Λάρνακα και θα ρυμουλκήσει μια φορτηγίδα φορτωμένη με είδη που παρέχονται από την αμερικανική φιλανθρωπική οργάνωση World Central Kitchen, δήλωσε στο Associated Press ο ιδρυτής του Open Arms, Όσκαρ Καμπς.

Το Open Arms δήλωσε ότι οι ισραηλινές αρχές έχουν αρχίσει να επιθεωρούν το φορτίο των «200 τόνων με βασικά τρόφιμα, ρύζι, αλεύρι και κονσέρβες τόνου».

Το πλοίο θα χρειαστεί περίπου δύο με τρεις ημέρες για να φθάσει σε μια άγνωστη τοποθεσία στα ανοικτά των ακτών της Γάζας, δήλωσε ο κ. Καμπς, ενώ πρόσθεσε ότι το τελευταίο μίλι του ταξιδιού των 216 συνολικά μιλίων θα είναι «η πιο περίπλοκη επιχείρηση». Ο ίδιος ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν «ανησυχεί καθόλου για την ασφάλεια».

Στο σημείο προορισμού, μια ομάδα από την οργάνωση World Central Kitchen έχει κατασκευάσει μια προβλήτα για την υποδοχή της βοήθειας, είπε ακόμη.

Η World Central Kitchen δήλωσε ότι προετοιμαζόταν για το ταξίδι βοήθειας εδώ και εβδομάδες, περιμένοντας να ανοίξει ο θαλάσσιος δρόμος. Ο θαλάσσιος διάδρομος ανακοινώθηκε από την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την Παρασκευή, ενώ βρισκόταν στην Κύπρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments