Αθλητισμός

Ο ΠΑΟΚ την πάτησε όπως στο Μάξιμιρ

Ο ΠΑΟΚ την πάτησε όπως στο Μάξιμιρ

Πηγή Φωτογραφίας: [367918] SUPERLEAGUE / PLAY OFFS / 2023-2024 / ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Τελικά το ντέρμπι με τον Άρη ήταν για τον ΠΑΟΚ μια προσομοίωση του αγώνα με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ

Τελικά το ντέρμπι με τον Άρη ήταν για τον ΠΑΟΚ μια προσομοίωση του αγώνα με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Όχι όμως, αυτού που έρχεται την Πέμπτη (14/03) στην Τούμπα όσο αυτού που έχει ήδη παίξει η ομάδα της Θεσσαλονίκης πριν λίγες ημέρες στην Κροατία.

Το αποτελέσματα ήταν ίδιο. Ο Δικέφαλος έφυγε από το γήπεδο με σκυμμένο το κεφάλι κι εδώ που τα λέμε κι η εικόνα του δεν ήταν και πολύ διαφορετική.

Και πάλι ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που είχε σε μεγαλύτερο ποσοστό την κατοχή της μπάλας, αλλά και πάλι όμως, δεν είχε κάποια καθαρή ευκαιρία για γκολ, δείχνοντας ότι η παραγωγικότητα που την χαρακτήριζε στο μεγαλύτερο διάστημα μέχρι τώρα της σεζόν έχει, ως δια μαγείας, χαθεί.

Και το κακό είναι ότι δεν προκύπτουν κι οι πρωταγωνιστές που στα δύσκολα έβγαιναν μπροστά και τραβούσαν και τους υπολοίπους.

Χωρίς πολλές αλλαγές αλλά και χωρίς εμπνεύσεις

Η διαφαινόμενη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου να μην κάνει πολλές αλλαγές, συγκριτικά με προηγούμενα παιχνίδια, επιβεβαιώθηκε.

Στην πραγματικότητα ο ΠΑΟΚ μπήκε στην πρεμιέρα των playoffs με το ίδιο σχεδόν αρχικό σχήμα με αυτό που ξεκίνησε τον αγώνα με την Ντίναμο στο Ζάγκρεμπ.

Οι μοναδικές αλλαγές ήταν ο Μάρκος Αντόνιο, αντί του Μαγκομέντ Οζντόεφ στο πλευρό του Σουαλιό Μεϊτέ στα χαφ και του Τόμας Μουργκ στο “10′ αντί του Γιάννη Κωνσταντέλια.

Κατά τα άλλα έπαιξαν οι ίδιοι εννιά: Κοτάρσκι στην εστία, Γιόνι Ότο, Κεντζιόρα – για 10ο συνεχόμενο παιχνίδι βασικός ο Πολωνός- Κουλιεράκης, Μπάμπα στην άμυνα. Στην κορυφή ο Μπράντον Τόμας και πίσω του μαζί με τον Μουργκ, Ζίβκοβιτς και Τάισον.

Ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αν δεν είχε προκύψει η αναβολή της 2ης αγωνιστικής των playoffs, ωστόσο ο Λουτσέσκου αποφάσισε ότι θα πιέσει όσο μπορεί την ομάδα σε αυτά τα δυο παιχνίδια με Άρη και Ντίναμο Ζάγκρεμπ αναγνωρίζοντας πως και τα δυο είναι εξίσου σημαντικά.

Πίσω στο σκορ από δικά του λάθη

Όπως όμως, και στην Κροατία ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ τη στιγμή που φαινόταν να ελέγχει το παιχνίδι. Χωρίς να απειλεί ο ίδιος, αλλά και χωρίς να απειλείται καθόλου από τον Άρη.

Οι κιτρινόμαυροι δεν έκαναν καν προσπάθεια να αναπτύξουν παιχνίδι περιμένοντας το λάθος για να επωφεληθούν.

Κι οι παίκτες του Δικεφάλου το έκαναν σε μια φάση που ξεκίνησε από λάθος του Γιόνι Ότο και συνεχίστηκε με την αδράνεια του Μάρκος Αντόνιο, τότε που ο Μορόν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έτσι η ομάδα του Λουτσέσκου βρέθηκε σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, χωρίς να το καταλάβει με την πλάτη στον τοίχο.

Με την κατοχή της μπάλας υπέρ της και στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, αλλά και πάλι χωρίς φαντασία στις ενέργειές της δεν κατάφερε να απαντήσει.

Ακόμη κι όταν ο Λουτσέσκου προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα κάνοντας την ομάδα του περισσότερο επιθετική με Κωνσταντέλια και στη συνέχεια με τον Τζίμα στην κορυφή ο ΠΑΟΚ απέκτησε ορμή, αλλά έμοιαζε να μην έχει σχέδιο.

Κι η τοποθέτηση του Ζίβκοβιτς σε θέση δεξιού μπακ, με τον Ντεσπόντοφ μπροστά του έμοιαζε με μια τελευταία ζαριά που δεν του βγήκε.

Ο Δικέφαλος έμεινε στο μηδέν γνώρισε μια ακόμη ήττα που θα πρέπει να τη διαχειριστεί κι αυτή άμεσα ενόψει και του παιχνιδιού της Πέμπτης.

Απαιτείται… υπέρβαση

Ο προπονητής του είναι υποχρεωμένος να αλλάξει πράγματα. Το γεγονός ότι έχει βρει σε μια τέτοια κατάσταση την ώρα που κρίνονται όλα είναι δεδομένο ότι τον έχει φέρει σε δύσκολη θέση.

Και για να ξεφύγει από αυτήν μοιάζει αναγκαίο να κάνει κι ο ίδιος υπερβάσεις. Μια από αυτές ίσως και να είναι απαραίτητη καθώς φαίνεται πως έχει έρθει η στιγμή που θα εμπιστευτεί περισσότερο τον νεαρό Τζίμα που δεν δείχνει να υπολείπεται σε κάτι από τους άλλους δυο επιθετικούς της ομάδας του.

Κι αυτό διότι η αλήθεια είναι ότι ούτε ο Αλί Σαμάτα, ούτε όμως και ο Μπράντον Τόμας δεν δίνουν αυτό που χρειάζεται επιθετικά η ομάδα του.

Ακόμη και τα μικρά διαστήματα που αγωνίζεται ο Τζίμας κάνει κάτι περισσότερο από τον παίκτη που αντικαθιστά.

Το έκανε και σήμερα, το είχε κάνει και στο Ζάγκρεμπ κι είναι κοινή πλέον αποδοχή ότι και νομοτελειακά θα πρέπει να πάρει περισσότερο χρόνο.

Πηγή: sport24.gr//ΣΑΒΒΑΣ ΤΖΙΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments