Ελλάδα

Ομοφοβική επίθεση από ομάδα νεαρών σε δύο μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην Πλ. Αριστοτέλους

Ομοφοβική επίθεση από ομάδα νεαρών σε δύο μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην Πλ. Αριστοτέλους

Πηγή Φωτογραφίας: screen/provc1ntcyu

Το non binary μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας λέει ότι αισθάνεται ντροπή για τους δράστες και τον κόσμο που κοιτούσε χωρίς να κάνει τίποτα για να βοηθήσει - Πάνω από 10 από τα άτομα που προσήχθησαν ήταν ανήλικοι

Με αναρτήσεις στο Instagram, ένα από τα δύο θύματα της ομοφοβικής επίθεσης που σημειώθηκε εχθές το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους ζητά από άτομα που έχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών να επικοινωνήσουν μαζί του, καθώς συγκεντρώνεται υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντική δίκη.

@provc1ntcyu ##fyp##αριστοτελους ♬ original sound – 🐀🐀🐀🐀🐀

Υπενθυμίζεται ότι η άνευ προηγουμένου ομαδική επίθεση σε δύο non binary άτομα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου είχε σαν αποτέλεσμα μέχρι και την επέμβαση της Αστυνομίας και την σύλληψη 21 ατόμων. Όπως κατήγγειλαν τα θύματα (21 ετών και τα δύο), μεγάλη ομάδα ατόμων τούς επιτέθηκε λεκτικά και τους πέταξε μπουκάλια, με τους ίδιους να βρίσκουν «καταφύγιο» σε παρακείμενο κατάστημα εστίασης για να προστατευθούν.

Όπως επισημαίνει στα σχετικά post το θύμα της επίθεσης, αυτό που αισθάνεται δεν είναι σοκ αλλά ντροπή για τους δράστες αλλά και για τον κόσμο που απλώς παρακολουθούσε την επίθεση και δεν έκανε τίποτα για βοηθήσει τα δύο non binary άτομα. «Τα δικαστήρια έρχονται σε λίγο καιρό. Μαζεύουμε κόσμο. Και θα βγούμε και στα κανάλια αύριο μεθαύριο. Παρακαλώ βάλτε μυαλό».

@provc1ntcyu♬ original sound – 🐀🐀🐀🐀🐀

Σε προηγούμενη ανάρτηση, το ίδιο μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας εξέφραζε αποφασιστικότητα να φτάσει στα άκρα, προκειμένου να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δράστες.

«Δεν θα μείνετε ατιμώρητοι. Θα μάθετε τι σημαίνει σεβασμός, θα μάθετε να εσωτερικεύετε όλο αυτόν τον θυμό με τα εαυτά σας, και όχι να εκφράζεστε επιθετικά σε άλλα άτομα. Δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία επίθεση που δέχομαι, βέβαια ποτέ ξανά σε τέτοιο scale. Αλλά θα σας πω, ότι δεν θα τα βάλω κάτω, θα φτάσω στα άκρα να τιμωρηθούν και να παραδειγματιστούν τέτοιου είδους συμπεριφορές! Άμα χρειαστεί θα πληρώσω και με την ίδια μου την ζωή.

Για όλα τα 20 χρόνια που ζω και παλεύω, θα τα χαρίσω προς όλα τα άτομα που έχουν χαθεί άδικα. Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε το ελεύθερο να επιτίθεστε σε μειονότητες, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχετε καμία ελευθερία. Όχι κοινωνική, αλλά προσωπική, και για αυτό σας λυπάμαι πραγματικά, που δεν έχετε εκφραστεί ούτε μία φορά στην ζωή σας αληθινά, που δεν θα καταφέρετε ποτέ να μάθετε τι σημαίνει αλληλεγγύη».

Για το περιστατικό συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα, μεταξύ αυτών 11 ανήλικοι. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρονται τα εξής:

«Η άμεση κινητοποίηση και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σχετικά με εν εξελίξει επεισόδιο που λάμβανε χώρα στην πλατεία Αριστοτέλους βραδινές ώρες χθες (09-03-2024), οδήγησε στη σύλληψη 21 ατόμων.

Πρόκειται για 12 αλλοδαπούς και 9 ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τα κατά περίσταση αδικήματα της απλής σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα, εξύβρισης και απειλής, σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίπτωση του άρθρου 82Α του Ποινικού Κώδικα «Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά».

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι επιτέθηκαν λεκτικά και έρριψαν μπουκάλια σε βάρος δύο ατόμων ΛΟΑΤΚΙ, ενώ άγνωστοι δράστες έπτυσαν και χτύπησαν ένα εξ αυτών. Οι αστυνομικές δυνάμεις που προσέτρεξαν στον τόπο του συμβάντος τα απομάκρυναν με ασφάλεια, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 24 προσαγωγές.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, με δήλωσή του καταδίκασε τη χθεσινοβραδινή ομοφοβική επίθεση σε βάρος μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, στην πλατεία Αριστοτέλους.

«Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τη χυδαία, ομοφοβική επίθεση στην καρδιά της πόλης. Η αποδοχή είναι δείγμα Πολιτισμού και Δημοκρατίας. Στην πολύχρωμη, συμπεριληπτική Θεσσαλονίκη του σεβασμού στη διαφορετικότητα, δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστικές συμπεριφορές» τονίζει ο κ. Αγγελούδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments