Focus

«Oppenheimer»: Πως έγινε πιο πλούσιος ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν

«Oppenheimer»: Πως έγινε πιο πλούσιος ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν

Πηγή Φωτογραφίας: Christopher Nolan with his Oscars for Best Picture and Best Director at the 96th Academy Awards. Credit: Photo by Gilbert Flores / Variety

Η ταινία για τον πατέρα της ατομική βόμβας έκανε τον Κρίστοφερ Νόλαν αρκετά πιο πλούσιο.

Η ταινία για τον πατέρα της ατομική βόμβας έκανε τον Κρίστοφερ Νόλαν αρκετά πιο πλούσιο.

Το Openheimer του Κρίστοφερ Νόλαν κυριάρχησε στα 96α Όσκαρ, κερδίζοντας μεταξύ άλλων το βραβείο καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Α και Β ανδρικού ρόλου.

View this post on Instagram

A post shared by cineoholic (@cineoholic)

Η χθεσινή βραδιά είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες της ζωής του Νόλαν στη βιομηχανία του θεάματος, ωστόσο ο βρετανοαμερικανός σκηνοθέτης έχει πολλούς λόγους να είναι χαρούμενος για την ταινία του, ακόμα και αν αυτή δεν κέρδιζε κανένα Όσκαρ.

Σύμφωνα με το Forbes ο σπουδαίος δημιουργός κέρδισε την μεγαλύτερη αμοιβή της καριέρας του από την ταινία για τον πατέρα της ατομικής βόμβας. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Νόλαν κέρδισε περίπου 72 εκατομμύρια δολάρια.

Η Universal, το στούντιο με το οποίο συνεργάστηκε ο Νόλαν, είχε σκληρό ανταγωνισμό για να πείσει τον έμπειρο σκηνοθέτη να πει το «ναι» και έτσι συμφώνησε να του δώσει το 15% των πρώτων εσόδων της ταινίας. Αυτό σημαίνει ότι ο Νόλαν έλαβε την αμοιβή του πριν ακόμα το στούντιο βγάλει κέρδος.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι αρχικές απαιτήσεις του σκηνοθέτη ήταν για ένα ποσοστό της τάξης του 20% αλλά τελικά συμφώνησε με λιγότερα. Ωστόσο δεν αποκλείεται αυτό το 5% να πήγε στην μακροχρόνια συνεργάτιδα και σύζυγο του Νόλαν, Έμα Τόμας.

View this post on Instagram

A post shared by Cinépolis (@cinepolismx)

Πόνταρε στον εαυτό του και κέρδισε

Το Forbes αναφέρει ότι ο Νόλαν μείωσε την αμοιβή του ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης προκειμένου η ταινία να μη ξεπεράσει τον προϋπολογισμό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Με αυτό τον τρόπο θέλησε να μεγιστοποιήσει τα χρήματα που θα λάμβανε στο τέλος από τις πωλήσεις.

Τα 72 εκατομμύρια δολάρια προ φόρων που φέρεται να έχει λάβει ο Νόλαν προέρχονται από τα κέρδη στο box office, τις πωλήσεις από πλατφόρμες ενοικίασης, αλλά και από τις συμφωνίες για streaming. Φυσικά η ταινία θα συνεχίσει να δίνει κέρδη και στο μέλλον.

View this post on Instagram

A post shared by Film_Feast_ (@film_feast_)

Το Forbes αναφέρει ότι το ποσό που έλαβε ο Νόλαν ανέρχεται σε 85 εκατομμύρια δολάρια, αλλά αφαίρεσε τις αμοιβές των ατζέντηδων και των δικηγόρων πριν καταλήξει στην εκτίμηση για τα 72 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments