Πολιτική

Άδωνις για Τέμπη: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ρίχνουν νερό στο μύλο του Βελόπουλου

Άδωνις για Τέμπη: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ρίχνουν νερό στο μύλο του Βελόπουλου

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Καμιά προσπάθεια συγκάλυψης

Στην εξυπηρέτηση των πολιτικών σχεδιασμών και συμφερόντων του Κυριάκου Βελόπουλου από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τη διερεύνηση του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών αναφέρθηκε, σήμερα το πρωί, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, παραχωρώντας συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο αρχικά για «αστοχία» ως προς το να εξηγηθεί πειστικά στην κοινή γνώμη το τι έχει πραγματικά γίνει έως τώρα.

«Αποτέλεσμα αυτής της αστοχίας είναι οι λέξεις «έγκλημα» και «συγκάλυψη» να έχουν επικρατήσει στην κοινή γνώμη», είπε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει η παραμικρή πρόθεση  συγκάλυψης των πραγματικών αιτίων του θλιβερού δυστυχήματος στα Τέμπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δικαστικές και δημόσιες αρχές κινήθηκαν ταχύτατα και οδηγηθήκαμε σε απτά αποτελέσματα μέσα σε ενάμιση χρόνο, τη στιγμή που για άλλες υποθέσεις και ζητήματα απαιτήθηκαν πολύ μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα».

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, «ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε συνεχώς για συγκάλυψη, έχουν κάνει καραμέλα τη λέξη αυτή και τη χρησιμοποιούν με κάθε ευκαιρία. Η θεωρία περί συγκάλυψης βασίζεται στο δήθεν μπάζωμα στο σημείο του δυστυχήματος. Όμως η θεωρία περί μπαζώματος άρχισε από τον Βελόπουλο, τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, και τη σκυτάλη πήρε η εφημερίδα Μακελειό. Για να φτάσουμε έτσι στο σημείο η λέξη «συγκάλυψη» να χρησιμοποιείται κατά κόρον από την αντιπολίτευση, από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που συντηρούν αυτό το τοξικό και νοσηρό κλίμα και, με αυτόν τον τρόπο, ρίχνουν νερό στο μύλο του Κυριάκου Βελόπουλου».

Κληθείς, ακόμη, να τοποθετηθεί σχετικά με το γιατί δεν υπήρξε προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη, ο Άδωνις τόνισε πως «έως σήμερα, κανένα εισαγγελικό αίτημα δεν έχει φτάσει στη Βουλή για ευθύνες του κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή. Και για να πάμε σε προκαταρκτική. πρέπει να υπάρχει εισαγγελικό αίτημα. Άρα, είναι τελείως ανυπόστατο και αντισυνταγματικό το να μιλάμε για συγκάλυψη των ευθυνών του κ. Καραμανλή. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι εισαγγελείς, το καταλαβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει τελικά, σε πολιτικό επίπεδο, ο Βελόπουλος», είπε με νόημα ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments