Πολιτική

Η ατζέντα της σημερινής συνάντησης Μητσοτάκη – αγροτών

Η ατζέντα της σημερινής συνάντησης Μητσοτάκη – αγροτών

Πηγή Φωτογραφίας: [366318] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Προτεραιότητα στο ζήτημα της Κάρλας.

Τους αγρότες της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από τις θεομηνίες που χτύπησαν την περιοχή, θα υποδεχτεί τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου με εκπροσώπους των μπλόκων, επιθυμεί να συνεχιστεί ο διάλογος που άνοιξε με τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα.

Η αντιπροσωπεία που θα φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου στις 11:00 θα αποτελείται από δεκαπέντε μέλη από όλη τη Θεσσαλία.

Θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με τις πλημμύρες, αλλά και τις αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς.

Πιο αναλυτικά, σε δύο διαδοχικές συσκέψεις υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου αναλύονται εκ νέου σήμερα τα προβλήματα της Θεσσαλίας, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να ρίξει νέες «γέφυρες» στους αγρότες του – διαλυμένου προ εξαμήνου – Κάμπου. Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας και δήμαρχοι μαζί με παραγωγικούς φορείς, περνούν πρώτοι την είσοδο του Μαξίμου στις 11 το πρωί και έπεται μετά τις 12:30μμ η δεκαπενταμελής αντιπροσωπεία του αγροτικού κόσμου.

Το διπλό ραντεβού κρίνεται ως σημαντικό από όλες τις πλευρές, καθώς θα δείξει εάν υπάρχουν περιθώρια σύμπλευσης και αναζήτησης κοινού τόπου για τα επόμενα βήματα. Αλλά και θα αναδείξει το που διαμορφώνονται αποστάσεις στην προσέγγιση των υπαρκτών – και μεγάλων – προβλημάτων ειδικά στην αγροτική παραγωγή και στην κτηνοτροφία. Πρόκειται άλλωστε για τους κλάδους της οικονομίας που επηρεάστηκαν με μεγαλύτερη σφοδρότητα το περασμένο φθινόπωρο.

Οι παραγωγοί έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Στη σημερινή συζήτηση, σκοπεύουν να θέσουν στον Πρωθυπουργό όλα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν τις αποζημιώσεις και αναμένουν γρήγορη λύση και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ειδικό “κεφάλαιο” της συζήτησης αναμένεται να αποτελέσει η αντιμετώπιση της δραματικής κατάστασης στην παραμεθόρια περιοχή.

Το θέμα της Κάρλας φέρνουν τακτικά στο “στρατηγείο” οι γαλάζιοι βουλευτές στον Κάμπο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αγροτικές κοινότητες θα απαιτήσουν επείγοντα μέτρα για την αντιστάθμιση του χαμένου εισοδήματος μέχρι το 2024, τη μείωση του κόστους παραγωγής, το θέμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και το έργο αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας της Θεσσαλίας.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στο Master Plan, που του παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες, η ολλανδική εταιρεία «HVA International» για τη διαχείριση των υδάτων και των πλημμυρών με σκοπό την «ανασυγκρότηση» της Θεσσαλίας.

Σε αυτό περιγράφονται μεταξύ άλλων δράσεις για ενισχύσεις αναχωμάτων, φραγμάτων, ειδικές προτάσεις όπως αυτή για την αποφυγή μελλοντικών πλημμυρών στη Λίμνη Κάρλα, την προστασία των πόλεων από νερά σε περιπτώσεις που έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα και άλλα. Όλες οι προτάσεις συνοδεύονται από τα αντίστοιχα χρονοδιαγράμματα αλλά και κοστολόγια.

Ακόμη, περιλαμβάνεται και ένα σχέδιο στρατηγικής για την αγροτική παραγωγή, την κτηνοτροφία και τη σχετική βιομηχανία, ενώ περιέχονται διάφορα μέτρα και δράσεις που θα ωφελήσουν την περιοχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments